jueves, 26 de septiembre de 2013

Comenta este video (2n Batx.)

14 comentarios:

  1. Tot va començar després de la Segona Guerra Mundial quan el territori alemany es va dividir en quatre zones. Una d’aquestes va ser la República Democràtica Alemanya que es va fundar el 7 d’octubre de 1949. D’altra banda la República Federal d'Alemanya que va ser fundada també el 1949, no va reconèixer a la RDA.
    Pel que fa al tema esportiu la RDA es va convertir en una gran potència a nivell mundial a pesar de ser un nombre reduït de persones. Tot aquest èxit esportiu es deu a que l’Estat proporcionava substàncies de dopatge als atletes i buscaven obtindre el major èxit sense tindre en compte les repercussions que podia tenir sobre els atletes. L’Estat donava ordres als professors d’Educació Física per a que es fixaren en els alumnes mes potents per a convertir-los en super atletes, cal dir que aquesta manera de fer Educació Física era una autèntic pavor ja que els xiquets realitzaven les classes moltes hores al día realitzant exercisis molt durs. Més endavant aquests atletes van començar a sospitar perquè dubtaven molt d’aquelles pastilles que es donaven els propis entrenadors. Molts atletes no entenien com podien augmentar tant de pes ens pocs mesos. Els esportistes al veure que les coses no eren normals preguntaren als entrenadors que era el que es prenien, aquests sempre responien que eren substàncies que ajudaven a millorar la condició. Fins i tot, l’Estat proporcionava grans dosis de hormones a les fèmines creant-los un cos que semblaven homes. Cal dir que aquest mètode de generar esport es molt infrahumà ja que l’Estat buscava mitjançant “l’explotació” dels atletes obtindre grans èxits esportius per convertir-se en una gran potència, la seua finalitat era pròpiament polític.

    Adrià López

    ResponderEliminar
  2. Sóc Javier Cortés de 2n de batx. científic.
    La meua opinió sobre aquest video és que quant el vaig vorer em van pareixer molt impactants els fets que tracta. I com la RDA per donar una falsa aparença del seu país, va arruinar la vida d´una generació d´atletes del seu mateix país.

    ResponderEliminar
  3. Al vídeo ens presenta a una antiga campiona de llançament de pes que va aconseguir el seu major èxit esportiu en 1986 amb el nom de Heidi Krieger: la medalla d'or en Campionat d'Europa d'Atletisme. Avui en dia és un home, es diu Andreas Krieger i la seva història és un exemple més del que va ser el major sistema de dopatge d'estat d 'Alemanya el 1970. La veritat és que em va impactar bastant el fet que amb el dopatge s'arribara a convertir en home sense tenir orientació sexual diferent.

    ResponderEliminar
  4. Per tal d’entendre les causes que van portar a la RDA a realitzar aquest acte tan inhumà, d’utilitzar la salud i els sentiments d’unes persones, d’uns xiquets sols de 6 anys, haurem de saber com estava aquest país en aquest temps.
    En finalitzar la Segona Guerra Mundial, Alemania va quedar dividida en quatre zones, de les quals s’ajuntaren de dos en dos i formaren per una part la República Federal Alemana (FDA), i per l’altra la República Democràtica Alemana (RDA).
    La FDA es va negar a reconeixer la RDA com a Estat.
    Per tal de demostrar a tota Europa que si que eren un Estat fort, la RDA començà a administrar als seus deportistes dopatge, anomenats esteroides anabolitzants,així com homones masculines a les dones, que els fabricava el propi Estat. D’aquesta manera, en arribar competicions importants, la RDA destacava de manera notatòria enfront d’altres països i potències molt mes importants. El problema era el preu que havien de pagar els deportistes a canvi d’aconseguir aquestes medalles d’or. Cap dels jugadors sabien res del dopatge que se’ls estava administrant, els entrenador ho anomenaven “substàncias de apoyo”. Així, xiquets desde 6 a 10 anys eren seleccionats pels seus professors a les escoles per que formaren part d’aquest programa, el qual per a ells suposava una escapatòria, una manera de viatjar fora d’aquell país, que per les circumstàncies del moment no estava permés fer-ho.
    Al documental, se’ns mostra casos on a dones, per tant d’administrar-li hormones masculines, acabaren siguent homes, i tota la resta de deportistes, amb greus problemes de salut, tot a costa d’un Estat que els utilitzava com a mitjà d’aconseguir prestigi davant Europa.

    Isabel Bolufer 2n. Batx.

    ResponderEliminar
  5. Aquest vídeo esta situat després de la 2a guerra mundial en que Alemanya es divideix en dues parts:la part oest que es la capitalista i la part est que és la comunista.La comunista RDA tot i ser un nombre reduit de persones volia mitjançant l'esport mostrar-se al món com una gran nació. Aquests exits en l'esport els aconseguia mitjançant substàncies de dopatge que l'estat proporcionava als entrenadors i aquests als esportistes però aquest mètodes a part de ser antideportius van ser també perjudicials per a la salud dels esportistes amb efectes secundaris com aparició de pel facial,apariencia masculina etc. També els professors tenien ordres de l'estat de seleccionar als xiquets amb les millors capacitats psiques buscant sempre el benefici propi. En conclusió tot estava programat per a guanyar medalles olímpiques sense importar els mitjans utilitzats.
    Borja Polop

    ResponderEliminar
  6. Personalment, hem pareix una barbaritat unflar a pastilles tant a hòmens com a dones, i més encara, sense el seu consentiment i amb mentires de per mig. No se que es el que pretenien, però obligar a xiqets desde ben petits a fer exercícis físics tan dur per veure qui valia i qui no era de ser cruels i egoístes, apart, de que canviaren la vida a molta gent inocent a la que no se'ls podra tornar el temps perdut.
    El més impactant de tot fou la transformació que tingué Heidi Krieger i el més vergonyos, que ningú fou empresonat per aquestes pràctiques de dopatge.

    Miguel Navalón Ferrer.

    ResponderEliminar
  7. L’esport es per divertir-se, per disfrutar-lo, per desconectar, per demostrar com és u mateixa.
    El que ens mostra el video es la unió que hi hagué a la RDA entre l’esport i la política. Un mètode que utilitzà el govern per tal de demostrar que aquest país era fort. Per tal d’arribar a aquest punt, feren tot el necessari, arribant a donar substancies de dopatge a tot els atletes olímpics. La gran majoria d’ells no s’adonaren que estaven siguent drogats, però una vegada sen adonaren el govern els volia fer callar, inclús arribant a amenaçar-los.
    L’esport mai deuria d’haver-se embrutat d’eixa manera, però es una cosa que ja a passat, hi ha que deixar-ho arrere. Es un bon exemple per a que hui dia no es torni a embrutar el nom de l’esport, ja que aquest ha de ser net.

    ResponderEliminar
  8. No havia vist mai aquest vídeo i quant el vaig veure em vaig quedar al·lucinat, no coneixia la historia de la RDA i menys els èxits que va aconseguir un país tant menut com aquest, però tot açò tenia un gran inconvenient com mostra el vídeo, des de molt menuts els administraven unes substancies que augmentaven les seues capacitats, els deien que era un complement medicinal, aquestes substancies van dur enfermetats com la esterilitat sobretot a les xiques que es convertien en dones atrapades en un cos de home. No els importava la salut dels seus atletes sols aconseguir la gloria. El cas mes impactant es el de una xica Heidi ,va arrivar a ser campiona però la gran quantitat d'hormones administrades l'han transformat en un home. Finalment es va descobrir tota la trama i la medalla de Heidi es dóna com un premi a les persones que lluiten pel dopatge, ara viu una vida tranquila amb la seua dona però sempre portarà a Heide en el seu cor.

    BORJA LLÀCER

    ResponderEliminar
  9. Aquest vídeo ens mostra una sobreexplotació dels atletes de la República Democràtica Alemanya (RDA) , fundada al 1949 dugut a la separació del país després de la Segona Guerra Mundial. L'objectiu de la RDA era tan gran que deixaren apartats tots els drets humans, amb la finalitat de ser els millors en el tema esportiu. Per a poder aconseguir-ho ,als atletes els subministraven "una ajuda diària" aquesta era una pastilla amb hormones, on els augmentava el seu volum corporal per crear una persona diferent.Aquest es el cas del protagonista del video, on per mitjà del dopatge adquirit per el propi club mateix, el seu cos canvia a un cos d'home quan ell era una xica que practicava el llançament de pes.Poc a poc comença a canviar, a fer-se voluminosa, però mai sense sospitar de la famosa pastilla blava. Al cap d'uns any la cossa era evident, s'havia convertit fisicament en un home, i finalment es canviá de sexe. Actualment aquesta persona viu amb la seua dona, una famosa atleta també enganyada per la RDA.
    El vídeo és un clar exemple de lo que és capaç un club d'aquella época per voler gunyar el major nombre de medalles i fins i tot superar als EE.UU. Però tot açó sols per un enfrontament polític dels països capitalistes i els comunistes.
    La meva opinó al respecte és que deixaren l'esport per crear un ejercit d'atletes amb horaris excesius , fins i tot canviaren a molts atletes a causa del dopatge i aixó és intolerable a la persona ja que mostra com una societat pot llevar-li un dret humá.
    Anna Fuentes.

    ResponderEliminar
  10. La segona Guerra Mundial i l'inici de Hitler amb la política alemanya va causar un gran auge a nivell mundial i sobretot a nivell nacional, tal va ser aquest que es formaren dos grups, dos Alemanyes que deurien de ser germanes però en canvi eren enemigues. Començà a reflectir-se en tots els llocs, la política, el caracter de les persones, fins a l'esport. La RDA es va convertir en una potència mundial a nivell esportiu, no només era per la seua bona condició física sinó que els entrenadors aportaven als atletes una mena de pastilles que segons ells eren una mena de vitamines per a millorar la condició física. Els esportistes poc a poc es van donar conter que podien aplegar a unes metes que ni ells mateixa imaginaven, conseguiren inclus quedar en millor lloc que Estats Units. Tot era extrany, els esportistes muntaven de pes i poc a poc es veien canvis físics i psíquics finalment preguntaren als entrenadors que tipus de pastilles eren aquelles que prenien i no s'adonaren de que eren pastilles de dopatge inclus hormones masculines per a potenciar la força dels esportistes. Aquest fet pasà i al cap dels anys es va vore la repercusió de totes aquestes drogues, malformacions corporals en el naixement de fills, esterilitat i fins al canvi de sexe. IMPACTE seria la paraula que definiria el mal que pot aplegar a fer una rasa a la seua pròpoia.
    Claudia Argent Palop

    ResponderEliminar
  11. Despres de vore aquest video son moltes les conclusions que e tret en primer lloc com an aplegat a l’extrem de dopar a una serie de persones sols per la satisfaccio de poder guañar una serie de medalles a la alemaña de l’est per conflictes politics. La causa del dopatge es pésima ja que les persones que ixen perjudicades no son els mateixos entrenadors sino els esportistes que sense saber res an aplegat inclus a l’extrem que, una dona esportista a tingut que ser operada a un canvi de sexe per les hormones que inocentment sa pres. Este es el cas pero serán molts mes que no se saben. Actualmente aques tipus de dopatge esta contyrolat pero en els dines que es mengen en el esport may pots saber que hi darrer la qua cosa alomillor en el futur una altra persona pot desvelar un altre cas de molts mes que hi pot haber.
    La meua opinio al respecte de aço es totalment contraria vex una “gilipolla” fer aquest tipus de coses ja que es totalment antiesportiu i no du res de bo al teu cos i al teu fisic. Per tant que millor que treballarse uno mateixa el fisic i estar satisfet del rendiment que du i la recompensa del esforç fet.
    JOAN CAHFER

    ResponderEliminar
  12. Soc Juanjo 2n de batx .
    Aquest video hem va pareixer prou impactant , per tot el que va fer la RDA ,podriem dir que els atletetes van tindre que treballar molt dur per a obtindre aquelles medalles . Per altra banda , aquestos eren obligats a pendre substáncies durant els entrenaments .
    Centranme amb el tema del dopatge podriem dir que van haber persones que es van veure quasi obligades a fer un canvi de sexe ,cosa que hem va pareixer molt impactant .
    Per finalitzar , m'agradaria dir que fins i tot l'Estat va donar ajudes amb el dopatge tan sols per una imatge .

    ResponderEliminar
  13. Aquest video ens situa a la guerra freda, i ens mostra com, una vegada mes el ser humà es capaç de arruinar i canviar la vida de 15.000 persones. Aquestes, l ´únic que volien era disfrutar de l´esport i conèixer mes món, no nomes països socialistes.

    La RDA, país vei amb Alemanya, va ser qui va dur a terme aquesta barbarie. L´anomenat “plan 14/25” que consistia en: crear atletes d´elit sense importar el que coste , cal recordar que l´objectiu era polític(ser una gran nació). La vida dels atletes no importava i sotmesos a una organització militar i a la SASI( la policía de la RDA) vivien atemorits. Per a poder conseguir l´objectiu ,els suministraven “complements vitaminics” per a incrementar la potencia física.

    La composició dels supostos ”complements vitaminics” va anar variant i finalment, eren pastilles blaves que introduïen hormones masculines al organisme. Aquest fet va derivar en en un canvi sorprenent al cos de Heidi Kriger, que es va haver de sotmetre a un canvi de sexe. Els alteletes van ser victimes del egoisme huma, només per voler coneixer i practicar allo que per un moment et fa oblidarte de problemes i injusticies.
    Fets positius a aquesta história no hi trobe, peró, la verdadera injusticia fou que 15.000 persones van sacrificar la seva vida i cap dels culpables va rebre cap castic. El vergonyos, es que avui en dia es continuien dugent a terme practiques de dopaje i es continua sometent a ser vius per finalitats absurdes i interessos creats.

    Adrian Pons Aràndiga, 2ºBAT.

    ResponderEliminar
  14. Soc Jordi Tárrega de 2n BCS

    Després de veure a classe el vídeo sobre la manera de promoure l'esport a la RDA, he de dir que he quedat negativament sorprés. Mai pensava que es podia arribar a fomentar l'esport des d'edats tan joves fent ús de substàncies químiques il·legalls que posaven en risc la vida de les persones, des que eren xiquets, fins que s'adonaven que la pràctica de l'esport no era un mitjà que els permitia mantenir-se àgils i gaudir d'una salut sana, sinò ben al contrari, que els empentava a sofriu de greus conseqüenciès de salut que els apartarien, d'alguna manera, d'aquest món de l'esport i d'altres com l'acadèmic, el professional, etc. Per aquestes raons, pense que l'esport ha de ser un factor social que contínuament ha d'estar controlat per les unitats sanitàries d'un país, perquè un descuit o una motivació de l'ús negatiu d'aquest, pot causar la mort.
    No obstant, com a aficionat a l'esport, defense que no ha de fer-se un mal ús de l'esport, hi ha que veurelo com una activitat saludable, i gaudir-ne d'ella.

    ResponderEliminar

Comença un nou Curs escolar: 2010/11

Et va agradar l'eixida a València ?

Esguince de Tobillo Esguince de Tobillo yucaeros Esguince de tobillo en el deporte

¿ i tú qué opines ?

Explotación en el deporte infantil Ignacio, Jenny i Jesi

">

Explotación deportiva a niños

Sueños olímpicos

ACROGYM de gran nivell

Powerpoint de lessions de genoll fet per Ignacio, Jenny i Jesy

Rugby hugo jenny

Power point basquet: Begoña P. Jennifer M.

Qué et pareix la proposta de fer una SEMANA D'EXAMENS al tercer trimestre?

Consideres convenient la setmana d'examens a 2n de Batx?

¿Et va agradar la Comunicació relacionada en els "Blogs" aplicats a l'aula d'E.F. ?

CIRCUIT DE CONDICIÓ FÍSICA (Aitor y Marta)

CONDICIÓ FÍSICA (Marta y Aitor)

Condició física i salud(Marta B.i Raquel)