jueves, 14 de noviembre de 2013

Comenta este video (2n Batx.)

10 comentarios:

  1. Aquest vídeo permet oferir-nos una altra visió en el mon de l'esport, ja que ens permet endinsar-nos dins d'aspectes que desde fora no es poden observar. Fillo Carballo va ser expulsat del càrrec d'entrenador de l'equip femení de gimnasia rítmica per les denuncies realitzades per diverses gimnastes. Aquestes van denunciar abusos sexuals i físics per part de Carballo. Aquest desde la seua arribada a la selecció femenina va imposar una sèrie de mesures dràstiques,com per exemple, la prohibició de tenir contacte amb l'equip masculí. Carballo després dels entrenaments realitzava una sèrie de massatges que poc a poc van anar convertint-se en tocaments i abussos sexuals. La protagonista, Gloria va ser víctima dels abussos de Carballo. Gloria era en aquells moments la "preferida" de Carballo. Aquest a les concentracions als hotels també tenia relacions sexuals amb les gimnastes.Gloria es sentia incòmoda amb els comportaments de Carballo però no podia contar alló ja que tenia una afinitat especial amb Carballo. Un altre cas va ser el de Irene, però aquesta no va permitir els abussos de Carballo a pesar de que aquest ho intentara per activa i per passiva. Tornant amb el cas de Gloria, aquesta anava sentint-se cada vegada més incòmoda fins que un día va arribar a casa amb llàgrimes i son pare li va prohibir que tornara a entrenar amb aquell home. Anys després Gloria, que tenia el pensament que els fets de Carballo no tindrien consequència, va conseguir posar-se amb contacte amb Irene i aquesta juntament amb altres gimnastes havien observat el mateixos abussos. Gloria veient que tenia un recolzament va iniciar una procés per denunciar els fets ocorreguts. La denuncia va arribar a mans del Consell Superior d'Esports que va expulsar a Fillo del càrrec. Fillo ha negat en tot moment que ell es inocent de tot aço,però el Consell afirma que Carballo ha realitzat aquest abussos. Actualment la justícia no ha decretat a Fillo com a culpabl per falta de proves.
    Adrià López

    ResponderEliminar
  2. Personalment, després de veure aquest video, no entenc com hi ha queden persones com Fino pel món. Encara que no tinguen probes materials per a possar-li una sentencia, pense que tot aso que ens conten Gloria i Irene es del tot cert, i veure com els ha canviat la vida desde xicotetes a aquestes dos dones hem fa sentir un poc d'odi front a Fino.

    Miguel Nalón Ferrer.

    ResponderEliminar
  3. Jesús Carballo va ser denunciat i no li van permitir el pas a les instalacions de gimnasia artística femenina en les que ell treballava desde feia molts anys.
    Aquestes denúncies es van produir farà poc de temps, però per contra auquests fets van ocòrrer farà quiasi 30 anys.
    La seua víctima va ser una xiqueta que en aquell entinces tenia 13 anys i el seu somni era aplegar al estrellat, a la fama, a la victòria i a les olimpiades. Aquesta dona anomenada Bàrbara uns 30 anys després trau a la llum tot el passat oscur que va viure i la por a la que cada dia estava sometuda per les agressions de Carballo. Aquest entrenador va ser molt estricte, al principi no deixava que els xics i les xiques que feien gimanasia es pogueren nni tan sols mirar, per altra banda també maltratava psicològicament a moltes de les seues alumnes amb insults que no eren gens correctes per a unes nenes de eixes edats i per últim el més preocupant de tot va ser que Bàrbara va començar a patir abusos sexuals per part d'aquest i al ser una xiqueta no era consient del tot d'allò que estava patint.
    Passava el temps i molts més xics i xiques van ser testigs d'aquestes agressions verbals, però realment la que patia els abusos sexuals era Bàrbara.
    Jesus Carballo tot ho negava, poc a poc van coincidir testimonis d'altres xiquetes que també van patir algun tipus d'agrssió verbal i psicològica per part de l'entrenador.
    Una amiga de Bàrbara que va poder visualitzar el moment en que en unes competicions per la nit Carballo entrava a la seua habitació compartida amb Bàrbara i aquesta sofria els abusos sexuals, la seua amiga no va dir res, en eixos moments volia desaparèixer.
    A la fi una vesprada Bàrbara no va poder aguantar-se les llàgrimes i entrà al cotxe on son pare la esperava, i ell entrà per a deixar-li les coses clares a Carballo i Bàrbara ja no va tornar mai més a entrenar , son pare no va saber mai d'aquests abusos sexuals. Més tard la seua companya va sofrir uns roses amb Carballo però ella el va frenar. Sempre hi hauran testimonis diferents de les seues alumnes, moltes sofriren els "massatges" que ell els feia , altres agressions verbals, altres com Bàrbara sexuals i a la fi altres que recorden que era un bon entrenador i home respetable.
    Els testimonis poden ser diferents de cada persona, però tan sols vore la mirada trista de Bàrbara en fotografies d'aquells temps dolents no negaria ningú allò que ella conta i esperem que mai durant la història de la gimnasia artística femenina ocòrreguen aquests horrorosos fets.
    Claudia Argent

    ResponderEliminar
  4. Gloria Viseras és una exgimnasta que fa poc ha denunciat els abusos sexuals als que estava sotmesa pel seu entrenador Jesús Carballo (Fillo). No s’ha atrevit mai a denunciar-ho, fins que ara, passats més de trenta anys, ha tingut el valor i la capacitat emocional de fer-ho, recolzada per la seua família i amics, i també per moltes gimnastes que estaben assabentades quan ocorria, però ninguna no va ser capaç de dir res. Les gimnastes que defenen a Gloria i que sofriren evidències dels actes del seu entrenador, comenten a la pressió a que estaven sotmeses. Fillo els prohibia qualsevol tipus de contacte amb els xics. Elles deixaren de parlar-los, ni sols saludar-los podien, havien inclus d’evitar creuar mirades amb ells. I per què ho feien? El seu entrenador les tenia absorvides per complet. Ell feia carinyets a unes i a altres, i això produïa els cels entre les que havien de ser companyes i amigues. Fillo també els feia massajos, darrere d’una, l’altra, i això a elles els encantava. Sols buscaven el contentament del seu entrenador. El que moltes d’elles no savien era el que ocorria amb algunes d’elles, com per exemple amb Gloria Viseras. Després de cada entrenament, Fillo l’esperava al gimnàs i abusava d’ella. La xiqueta amb sols dotze anys no savia massa be els que ell li estava fent, de l’única cosa que estava segura era que no li agradava que li fera eixes coses. Però malgrat tot, ella seguia volent-lo, depenent d’ell, i sentint-se culpable si ell s’enfadava amb ella.
    Una vegada que tot ha eixit a la llum, Jesus Carballo ha deixat d’exercir com a entrenador, tot i que no hi ha proves, i que també, moltes de les seues alumnes i exalumnes desmenteixen tot el que conten Gloria i les seues companyes, i el defenen dient que el seu entrenador mai no podria haver fet tot allò que elles afirmen. A qui creure? Personalment, a Gloria. És molt fort que una persona siga capaç de marcar tota una infància, i tota una vida per descomptat. En la meua opinió eixes persones estan malaltes, molt malaltes. Com poden pensar d’eixa manera amb xiquetes de sols 12 i 13 anys? És inacceptable, i hi ha molts testics que verifiquen la denúncia. No comprenc com la justícia pot deixar en llibertat a canalles així. El deport és una cosa sana, saludable, i que cal anar a fer amb ganes. Ell va llevar la il•lusió a moltíssimes xiquetes, les humiliava davant de totes i les maltractava. Açò no es pot permetre.

    Isabel Bolufer Moreno 2n Batx.

    ResponderEliminar
  5. Este vídeo nos muestra los presuntos abuso que sufrieron algunas deportistas por parte de su entrenador. Aunque hay algunas alumnas que manifiestan no haber pasado nada malo con "Filo" se conoce el caso de algunas personas como Irene y especialmente Gloria. Nos cuentan como "Filo" después de cada entrenamiento hacia una masajes a sus deportistas pero que en algunos casos se convirtieron en algo mas que masajes. Gloria sufrió mucho y aunque manifiesta que ha llegado a quererle siente un despreció hacia el y no entiende como un entrenador de su nivel ha podido hacer estas cosas. Las personas que estuvieron a favor de "Filo" no quisieron aparecer en el vídeo por lo que nos hace ver que son culpables, aunque en un principio solo habían dos mujeres al final nos muestra como fueron muchas mas las que declararon sentirse abusadas por "Filo".

    ANA ALONSO

    ResponderEliminar
  6. Aquest és un video impactant trasmes a l'Informe Robinson" i rodat per Canal +.
    Hem pogut veure una notícia que fins a fa poc era anónima, sobre el cas d'un abus a menors.
    Aquest fou per part d'un entrenador de guimnasia rítmica Jesus Caballo "Fillo" i les seues alumnes gimnastes :Gloria Viseras i Irene entre altres.
    Encara que el cas de Gloria va ser mes fort , totes aquestes dones ara han tingut la valentia de contar la seua histria als mitjans publics.
    Denuncien el roçament per part de l'entrenador cuan tan sols elles tenien l'edat de 13 anys. Elles en eixa epoca no s'atreviren a dir res, ni tan sols als pares.L'entrenador "Fillo" mitjançant masajes abusaba d'elles. Les inocens xiquetes es reprimien i sols pensaven en passar el moment per continuar a buscar el seu somni, ser unes bones gimnastes.
    Pero tot aço canvia cuan en aquest cas Gloria ,se'n ana del clup. Al canviarse fins i tot de pais se'n adona que havia sigut victima de abussos.
    Finalment al 2013 totes elles presentaren denuncies i contaren el seu cas.
    Gracies a elles em pogut veure la amagada i actual pederastia , que encara esta present en aquet temps.
    Ha sigut per a mi un video de molta importancia , on ens ensenya la cara obscura que hi ha moltes vegades als espots.
    Espere que s'acabe per sempre i que l'esport sols siga de forma possitiva en tots els aspectes.
    Anna Fuentes 2batx.

    ResponderEliminar
  7. El vídeo comença amb una espécie de discurs del presunte acosador el entrenador Jesús Carballo aquest manifesta la seua inocènsia. Aquesta història comença amb una xica anomenada Glória com a presunte víctima, ens conta la seua história i es una história molt dura. Tot comença amb un tracte de amabilitat per part de Carballo a les seues xiques, després dels entrenaments aquest els realitzava uns masages amb la intensió de recuperar segons algunes esportistes però per a Glória no era sols un masage, en la seua confesió ens explica com hi havien tocaments vaginals per part del seu entrenador, però ella es pensava que era normal sols era una xavaleta de 13 anys. A mesura que anava maurant es va anar adonant del que pasava en realitat i una nit després de eixir del entrenament no va poder aguantar les llàgrimes i el seu pare li va prohibir tornar a competir amb Carballo. Glória va buscar altres opcions fora del país. També apareix un cas paregut de una altra esportista anomenada Irene a la qual també va intentar "tocar". El vídeo ens mostra mes denuncies per abusos contra Carballo encara que hi ha persones que el defensen. Aquestes situacións son analitzades per part de una psicóloga al llarg del vídeo. El vídeo conclou amb un viatge de Glória a visitar a Carballo per a mostrar-li el feliç que era amb la seua familia. També apareixen altres casos de abusos per part d'entrenadors cap als seues esportistes.
    Aquest vídeo resulta impactant però després de sofrir ens mostra com totes les xiques han pogut continuar la seua vida i ara son felices que es el mes important.

    BORJA LLÁCER

    ResponderEliminar
  8. En aquest vídeo de la exgimnasta Gloria Viseras es relata per primera vegada els motius de la seua denuncia a Jesus Carballo,aquest home va ser seleccionador de gimnasta artística femenina.

    Jesus Carballo com molt be explica el vídeo es acusat per abusar sexualment de les gimnastes que entrenava ell als anys 80 ho tenia tot ben organitzat x a que ningú s'assabentara del que passava primer comandava amb xicotetes carícies i si no eu dies als pares començava amb els abusos sexuals descrits també no deixava que el relacionares amb altres xics i inclòs al final amb els pares,però el pitjor d'aquesta història va passar en la preparació dels jocs olímpics de Moscou ja que estaven dia i nit al mateix hotel i segons relata la exgimnasta van haver molts abusos a les gimnastes.

    Aquest infern va acabar cuant al 1981 va deixar l'equip i posà fi a aquella pesadilla.
    Borja Polop

    ResponderEliminar
  9. Después de ver el vídeo, considero necesario decir que es horrible el hecho de que un entrenador llegara ha realizar este tipo de acciones en niñas. Estas acciones considero que podrían llegar a crear un trauma en estas chicas.
    Podemos observar como hay diversos puntos de vista entre diferentes alumnas de este entrenador. Por una parte había alumnas que tenían una buena visión de el, y por otra parte chicas que habían sido victimas de el mismo y nos revelan su continuo miedo hacia el.
    Por último, decir que no deberían de permitir que personas como esta, sin estar capacitadas mentalmente para el empleo, lleven a cabo la especialización de las niñas en este deporte o en cualquiera.

    Jordi Tárrega Juan

    ResponderEliminar
  10. Aquest video tracta sobre l´acussació a Carballo d´abusar sexualment de xiques a les cuals entrenava a gimnasia ritmica, acusat diverses vegades pero sense resultat degut a que el delicte havia prescrit.

    Jesús Carballos, entrenador de gimnasia ritmica espanyola, va abusar de varies xiques de 12 i 13 anys durant els anys d´entrenador. El cas més greu es el de la exgimnasta Gloria, amb qui Carballo va arribar inclús a la penetració vaginal. Hi han diverses gimnastes que també acuses a Carballo d´abusos, insults i frustració, encara que també hi han gimnastes que diuen no poder creure que Carballo haja protagonitzat abussos a menors.
    El que es clar es que aquestes xiques estaven atemorides , vivien baix el domini del seu entrenador i feien allo que ell deia, també cal tindre en compte que hi han gimnastes que han acusat a Carballo de manera anónima i altres que s´hi van negar a participar al documental.

    Aquest fet es realment vergonyos, i un altre exemple de com es la justicia al nostre pais. Baix el meu punt de vista hi han proves i testics per a acussar-lo i que d´alguna manera page per tot el mal que a fet a xiquetes de 12 i 13 anys que volien gaudir de la gimnasia i avui en dia encara arosseguen pensaments i mal estar d´aquella época. Crec que el pas del temps per a poder superar o restablir un equilibri en la persona no deuria de ser el motiu per a que el abusador pase a ser inocent, es una injusticia.

    Adrian Pons.

    ResponderEliminar

Comença un nou Curs escolar: 2010/11

Et va agradar l'eixida a València ?

Esguince de Tobillo Esguince de Tobillo yucaeros Esguince de tobillo en el deporte

¿ i tú qué opines ?

Explotación en el deporte infantil Ignacio, Jenny i Jesi

">

Explotación deportiva a niños

Sueños olímpicos

ACROGYM de gran nivell

Powerpoint de lessions de genoll fet per Ignacio, Jenny i Jesy

Rugby hugo jenny

Power point basquet: Begoña P. Jennifer M.

Qué et pareix la proposta de fer una SEMANA D'EXAMENS al tercer trimestre?

Consideres convenient la setmana d'examens a 2n de Batx?

¿Et va agradar la Comunicació relacionada en els "Blogs" aplicats a l'aula d'E.F. ?

CIRCUIT DE CONDICIÓ FÍSICA (Aitor y Marta)

CONDICIÓ FÍSICA (Marta y Aitor)

Condició física i salud(Marta B.i Raquel)