jueves, 7 de noviembre de 2013
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Comença un nou Curs escolar: 2010/11
Et va agradar l'eixida a València ?
¿ i tú qué opines ?
Explotación en el deporte infantil Ignacio, Jenny i Jesi
Explotación deportiva a niños
Sueños olímpicos
Escoles esportives per a l'èxit de Xina.Ignacio, Jesi i Jenny
ACROGYM de gran nivell
Powerpoint de lessions de genoll fet per Ignacio, Jenny i Jesy
Rugby hugo jenny
Rugby
Publish at Scribd or explore others:
Power point basquet: Begoña P. Jennifer M.
Powerpoint Ignacio, Jenny i Jesi
Qué et pareix la proposta de fer una SEMANA D'EXAMENS al tercer trimestre?
Tema12 Balonmano
View more presentations from guestc220c6
Aquest vídeo narra la història de dos amics íntims jugadors de basquet que per culpa de assumptes polítics van pedrer la seua amistat.
ResponderEliminarTot va començar l'any 1989 cuant Petrovic i Divac sen van anar als E.E.U.U. a enpendrer una aventura en la NBA,en el Portland i en els Lakers respectivament.La seua relació era molt intima ja que compartien habitació en la selecció iugoslava però el anar a Amèrica els va fer que encara foren mes amics ja que es cridaven casi totes les dies preguntanse com anaven en els seu equips.
Va arribar el mundial de basket i l'equip iugoslau capitanejat per Petrovic i Divac van aconseguir guanyar el mundial derrotant en la final a la URRS.Al acabar el partit va ocorrer un fet històric,va entrar a la pista un periodista amb una bandera croata i Divac li la va agarrar de les mans i li la va tirar a terra,un gest que en principi no tenia molta importància però va ser una ofesa per a la prensa croata.Petrovic seu va pendre com un insult a la seua nació i a partir de ahí la seua relació es va trencar,el estallit de la guerra no va fer mes que separar encara mes la relació dels dos jugadors encara que Vlade la va intentar recuperar però no va poder, i al final la relació es va tallar tràgicament amb l'accident de cotxe que va tindre el croata que li va costar la vida.
En conclusió aquest vídeo ens mostra que la política i l'esport no han de estar junts perquè poden passar coses com estes i encara a dia de hui continua mesclarse com passa per exemple en el Barça o altres equips europeus.
BORJA POLOP
Aquest vídeo ens conta la història de dos grans amics que per culpa de la guerra entre països germans passen a ser enemics. Ens compta la historia de la selecció yugoslava de bàsquet. Aquesta selecció estava formada per jugadors de diversos països com Croacia o Serbia. Donavem un gran espectacle en la pista i es compenetraven a la perfecció, van arrivar a guañar moltes finals. Dos jugadors destacaven per damunt de la resta, Petrovic i Dívac. Aquests dos jugadors van arrivar a la Nba on Dívac va ser triat pels Lakers i Petrovic pels Trail Brazzers. A Petrovic les primeres temporades se li van fer molt llargues perqué no comptava amb els minuts que ell esperava, per una altra part Dívac anava poc a poc adaptan-se al seu equip i convertint-se en un jugador important. Petrovic va fichar per els Nets on va comptar amb mes minuts i va demostrar la seua calitat. Després de les primeres temporades en la Nba arrivaven els jocs olímpics i yugoslavia es preparava per a revalidar el títol, van oferir un gran nivell i van guanyar la final però ahí es va produir un fet que marcaria la selecció, un aficionat va ixir en la bandera de Croacia i Dívac la va agafar perqué volia que yugoslavia es mantenira unida davant de amenaçes de independéncia de alguns països. Va esclatar la guerra i Dívac i Petrovic van deixar de parlar com abans. No sabía que el fet de la bandera anava a provocar un gran revolt. Petrovic després de un partit important va viatjar en cotxe amb la seua novia i va tenir un accident que li va provocar la mort. En Croacia va caure com una bomba s'havia perdut un jugador amb una carrera molt prometedora.La guerra va finalitzar però encara continuava siguent rar veure a Dívac per Croacia, encara que poc a poc Dívac va anar retornant amb les amistats perdudes recordant la selecció de yugoslavia. Al final del video ens mostra el enterrament i la visita de Dívac a la mare de Petrovic i després de recordar algunes imatges aquest visita la tumba de Petrovic i li deixa una foto dels dos celebrant la victoria.
ResponderEliminarBORJA. LLÁCER
Aquest vídeo té com a protagonista principal Vlade Divac,pilar bàsic en tots els èxits de Yugoslàvia en la dècada dels 80. Divac ens parla de tots els èxits de Yugoslàvia en el bàsquet i la seua relació amb Drazen Petrovic. Aquest dos jugadors,trionfaven en cada partit a Europa i aquest trionf els va fer aconseguir a tots dos un lloc en el draft. Divac va ser seleccionat pels Lakers i desde l'inici va aconseguir fer-se un lloc en l'equip,per contra Drazen va ser seleccionat pels Celtics però no va tindre els minuts que aquest dessitjava.Drazen va passar una època difícil i buscava el suport del seu amic Divac amb conversacions telefòniques. Referent a nivell nacional tots dos van obtindre èxits importants amb la selecció Yugoslàvia. Aquests èxits tenien lloc al mateix temps que al país es desenvolupaven certes tencions polítiques. Mentrestant, a la selecció no hi havia cap fisura fet que es va veure reflexat amb la victòria al mundial d'Argentina '90. Les celebracions van dur a terme que un aficionat mostrara la bandera de Croàcia.Davant això Divac que defensava una sola ideologia va reaccionar llevant-li-la. Aquesta acció va fer augmentar les tensions polítiques i va ofendre a Drazen,ja que aquest era croata. Per a Divac en un primer moment aquest episodi no li va suposar un fet rellevant però poc després va veure com la seua relació amb el seu amic inseparable Drazen es va veure truncada. Croàcia va aconseguir la independència de Yugoslàvia i poc després Drazen va morir en un accident de tràfic. Una amistat de germans durant molts anys va veure la seua fi per una acció.
ResponderEliminarAdrià López.
Este vídeo empieza con la vida de Dívac. Nos habla principalmente de la amistad que tuvo con otro jugador llamado Petrovic y su posterior rivalidad debido a la guerra de los Balcanes. Los dos fueron jugadores importantes en la antigua Yugoslavia pero Petrovic murió en un accidente de trafico. Es una triste historia porque se ve afectada por una guerra y termina la amistad entre con un tragedia sin llegar a reconciliarse.
ResponderEliminarANA. ALONSO
En aquest video relacionat amb el basket ens conta la relació de dons grans amics Didac i Petrovic en la década dels 80 a Yugoslavia. Aquestos dos jugadors eren pilars bases en els seu respectius equips la qual cosa els va fer fichar per dos equips a la elite del basket en America la NBA per un costat didac va ser seleccionat pels Lakers i que des de linici es va fer un lloc a l’equip i que contaba amb numerosos minuts, pel contrari petrovic va ser seleccionat pels Celtics i que no va tindre la sort de gaudir de minuts a l’equip. Al mundial dels 90 a Argentina aquesta seleccio yugoslava fou la vencedora gracies a les actuacions dels pilars basics que eren Didac i Petrovis els dos grans amics que pronte trencarien la seua relació per un fet sense ninguna importància però que a Petrovic li a fectà molt , aquest fet va ser que en acabar la final de basket i despres de ser vencedora Didac va vore la intenció dun espectador en intrometer la bandera Croata als jugadors pero Didac l’agafà i la revallà. Aquesta acció a Petrovic l’afectà de tal manera que no va voler saber mes res de Didac. Croacia es va independiçar de Yugoslavia i petrovic a causa de un accident de cotxe va morir.
ResponderEliminarAquest video ens monstra com la amistad de dos grandissims amics sa vist corronpuda per una accio política sense ninguna mala intenció.
joan chafer
Aquest video comença contant-nos de primera mà els éxits que tingue Divac juntament amb Drazen a Europa, després de tant d'exit, tots dos foren elegits per al draft de l'NBA i elegits per dos equips, a Divac l'hi anà molt bé, pero a Drazen tot el contrari. Tot i aixó foren quidrats per la selecció Yugoslava per jugar el mundial del '90, el qual guanyaren al mateix temps que es produien tensions independentistes al país. A la celebració aparegue un home amb la bandera Croata, al no estar d'acord, Divac li la furta sense saber les conseqüencies que tindria després amb el seu amic Drazen. Els dos amics es deixaren de parlar i a la fí Drazen morí a un accident de tràfic.
ResponderEliminarEs trist veure com dos germans son separats per ideologies.
Miguel Navalón Ferrer.
El video enfoca com als dos grans protagonistes Divac i Drazen, dos individus molt significants per al bàsquet en Yugoslàvia durant els anys 80.
ResponderEliminarAquests dos amics van triomfar però l'èxit va ser de diferent manera per a cada un, a Divac el van agafar per a jugar amb els Lakers, açò va ser molt important per a la seua carrera esportiva, per altra banda al seu amic Drazen el van seleccionar per a jugar amb el cèltics, però la fama no va poder ser la mateixa. Divac necessitava l'ànim del seu amic continuament. Els dos tenien èxits a la selecció yugoslava.
Començaven les tensions polítiques però encara no estaven notant canvis als esports ja que van guanyar a Argentina als anys 90. Les celebracions van fer que un home croata entrara a la cancha amb la bandera i com que Divac nomes era partidari d'una ideologia li la va llevar de un mode no molt correcte però sense tirar per terra a ningun país. La relació dels dos amics va ser afectada per aquest fet que per a Divac no havia tingut tanta importància però que si que va tindre per al seu amic. Croàcia va aconseguir la independència de Yugoslàvia Drazen va morir en un accident de tràfic i l'amistad tan gran que els unia desde sempre simplement va ser derrocada per una acció d'impuls i sense pensar en eixe moment les consequències que portaria, com la pèrdua d'un amic.
Claudia Argent
Aquesta és la història de dos grans amics Dídac i Petrovic jugadors de bàsquet de la selecció Yugoslava. Aquests dos compartiren molts partits junts, Però arribà un dia que per la seva actitud al camp foren fitxats per els Lakers , el cas de Dídac, i per els Celtics, el cas de Petrovic. Les seves vides es separaren per complet encara que de vegades jugaven com a ribal. Tambè jugaren junts al mundial dels 90 a Argentina on la seva seleccó fou guanyadora. Al final deixe partit un aficionat mostra la bandera Croata i Dídac l'apartà per la simple raó que no recolçava la idea de que el país es separara. Finalment cadascu conrinuà amb la seva vida .. anys despres Petrovic morí per un accident se tràfic.
ResponderEliminarEl video conclou amb imatges del amic Dídac visitant la casa dels pares de Petrovic i també visitant la seva tumba.
Aquest video ens mostra l'amistat de dos grans amics, interrumpida per qüestions polítiques. Ens fa veure que mai hi ha que pedre l'amistat per res del món, ja que serà una de les poques coses en la vida que poden ser per sempre.!
Anna Fuentes 2 batx.
Aquest video, té com a principal protagonista a Didac, pivot de la selecció Yugoslava i dels Lakers. Y també a Petrovic, base de la selecció Yugoslava de bàsquet i draftegat a Portland.
ResponderEliminarAquesta história es desenvolupa a un context de guerra, on el bloc format per Yugoslavia , Croacia i Serbia, entra en un periode inestable.
Tant Didac com Petrovic , eren homens claus a la selecció yugoslava, conduint-la a aconseguir europeus i fins i tot un mundial a Argentina contra l´URSS. També eren grans amics que mantenien una execelent relació, que es va veure greument afectada quan en finalitzar la final del mundial de bàsquet, un periodista va entrar al camp amb una bandera croata i Didac sense males intencions va agafar la bandera i la va llançar a terra.
Aquest fer va fer que Petrovic s´hi enfadara molt , ja que ell tenia un gran sentiment nacionalista croata. La seva amistat s´hi va acabar finalment quan Petrovic va morir a un accident de cotxe.
Pense que aquest fet es deu al nacionalisme exarcerbat de Petrovic, perque Didac el que volia era que entengueren que no era questió de Serbis o Croates, sinó que tots junts units ha una Yugoslavia va conseguir fe hisória i crear un grup unit en cuant al bàsquet es refereix.
La política no deuria de estar tan lligada al deport perque enbruta el nom d´aquest i menysprea els exits conseguit pels deportistes , i menys encara que el enfrontament d´idees acabe amb una amistat tan unida, perque encara que es tinguen idees diferents som persones amb qui comparteixes molts moments tan siguen bons com roins i hi han mil maneres de veure una mateixa cossa.
Adrian Pons.
Este vídeo nos cuenta la relación de amigos que tuvieron Petrovic i Divac y los problemas que surgieron entre ellos. Estos dos jugadores destacaban mucho en su país, consecuentemente formaban parte de su selección, Yugoslavia. Cada uno recibió ofertas de diferentes equipos en la NBA, donde podrían mostrar todo su potencial. Divac comenzó su temporada con los Lakers, este pudo demostrar toda su calidad y su habilidad con su equipo, mientas que su compañero Petrovic, ingreso en los Celtics, donde no consiguió enseñar todo su potencial. En un partido de la selección ocurrió un inconveniente que acabo con la amistad de estos dos. Los motivos fueron los problemas políticos que Yugoslavia atravesaba.
ResponderEliminarPienso que una amistad tan grande,no puede acabar en una acción sin importancia, hay que saber perdonar.
Jordi Tárrega Juan
Aquest documental narra la història de dos amics, companys i jugadors de bàsquet que a causa de disputes entre els seus llocs de procedència van deixar de ser-ho.
ResponderEliminarVlade Divac era serbio, i Drazen Petrovic, croata, i es varen coneixer quan els seus països encara estaven units tots junts formant Iugoslavia. Es coneixien desde sempre, havien jugat junts des de menuts, i ambdós tingueren la sort i el talent de ser contractats per equips de molt de prestigi. Tot i que Petrovic també tenia molt de talent, l’equip que va contractar no el deixava mostrar el seu talent. Hi havia molts altres jugadors bons en la seua posició, i per això va viure els pitjor anys de la seua vida professional. En tot este temps, Divac ajudava a Drazen sempre. Mantenien llargues converses telefòniques tots els dies, i Vlade era un gran punt de recolzament per a Drazen. Tot es va complicar quan els croates començaren a demanar la seua independència, i quan Vlade (recolzant la unió del seu país, sentint-se de Iugoslavia), va llançar una bandera croata perquè un ultra va entrar al final del partit al celebrar la victòria. Drazen va veure aquest acte en contra de la independència de Croàcia, i en contra de la seua terra, per això, des d’aquell moment la relació dels dos amics mai va ser la mateixa.
El temps passava, i (no sense violència, morts i guerres) Drazen, va aconseguir tornar a tenir una temporada bona, en tornar al seu país. Vlade estava molt angoixat pel que havia fet, però sobretot perquè no ho havia fet amb la intenció que Drazen va entendre. Vlade dessitjava reunir-se a parlar amb el seu amic algun dia i aclarir totes les coses, però això mai va ser possible, perquè Petrovic va tenir un accident de tràfic, i va faltar.
Vlade sempre ha recordat el seu amic. Però la reflexió a que ens porta aquest documental és que una amistat mai pot anteposar-se a temes polítics, perquè són coses molt a banda, i dos persones van perdre l’amistat definitivament a causa d’una guerra entre dos països.
Isabel Bolufer Moreno 2n Batx.
Aquest documental narra la història de dos amics, companys i jugadors de bàsquet que a causa de disputes entre els seus llocs de procedència van deixar de ser-ho.
ResponderEliminarVlade Divac era serbio, i Drazen Petrovic, croata, i es varen coneixer quan els seus països encara estaven units tots junts formant Iugoslavia. Es coneixien desde sempre, havien jugat junts des de menuts, i ambdós tingueren la sort i el talent de ser contractats per equips de molt de prestigi. Tot i que Petrovic també tenia molt de talent, l’equip que va contractar no el deixava mostrar el seu talent. Hi havia molts altres jugadors bons en la seua posició, i per això va viure els pitjor anys de la seua vida professional. En tot este temps, Divac ajudava a Drazen sempre. Mantenien llargues converses telefòniques tots els dies, i Vlade era un gran punt de recolzament per a Drazen. Tot es va complicar quan els croates començaren a demanar la seua independència, i quan Vlade (recolzant la unió del seu país, sentint-se de Iugoslavia), va llançar una bandera croata perquè un ultra va entrar al final del partit al celebrar la victòria. Drazen va veure aquest acte en contra de la independència de Croàcia, i en contra de la seua terra, per això, des d’aquell moment la relació dels dos amics mai va ser la mateixa.
El temps passava, i (no sense violència, morts i guerres) Drazen, va aconseguir tornar a tenir una temporada bona, en tornar al seu país. Vlade estava molt angoixat pel que havia fet, però sobretot perquè no ho havia fet amb la intenció que Drazen va entendre. Vlade dessitjava reunir-se a parlar amb el seu amic algun dia i aclarir totes les coses, però això mai va ser possible, perquè Petrovic va tenir un accident de tràfic, i va faltar.
Vlade sempre ha recordat el seu amic. Però la reflexió a que ens porta aquest documental és que una amistat mai pot anteposar-se a temes polítics, perquè són coses molt a banda, i dos persones van perdre l’amistat definitivament a causa d’una guerra entre dos països.
Isabel Bolufer Moreno 2n Batx.