jueves, 3 de octubre de 2013

Comenta este Video (2n BATX.)

12 comentarios:

  1. Aquest vídeo de Robert Enke ens fa veure l’altra cara del futbol, aquella en la que nosaltres no tenim constància. Gràcies a aquest vídeo hem pogut saber com pot ser la vida d’un jugador de futbol, en la qual no sempre té que ser un paradís encara que nosaltres, no se el perquè, associem futbol en felicitat i no sempre te que ser així. Aquest documental sobre Robert Enke ens descriu molt bé com una persona pot passar de estar en el més alt a estar en el més baix.
    Enke va viure la seua infància a Alemanya en els temps de la caiguda del mur de Berlín, pot ser que aquest fet li marcara molt al llarg de la vida. Enke va passar per dos etapes de depressió molt dures, una originada per errades en la porteria en moments puntuals i l’altra per la mort de la seua filla. Aquesta primera depressió la va superar amb ajudes externes i després de superar aquesta, Enke va continuar jugant al futbol. Més tard, amb la mort de la seua filla, Enke comunicà al seu entorn que necessitava ajuda altra vegada, però aquesta vegada Enke per por a que la premsa tinguera constància del que li passava va comunicar al seu entorn que ell volia continuar jugant al futbol, cosa que els va sorprendre molt perquè veien que no estava preparat. El seu entorn no molt convençut temia que poguera passar el que més tard ocorreria. Enke va jugar el seu últim partit amb l’ajuda de substàncies externes. Dos dies més tard Enke es llançà al tren. Enke a sovint parlava en la seua dona i li comunicava que el suïcidi rondava pel seu cap, la seua dona li deia que no ho fera però Enke ja ho tenia clar.
    Aquesta es la història de Robert Enke però pot ser que en un futur siga la de algú de nosaltres i hi ha que tenir clar que amb qualsevol problema i a que comunicar-lo de seguida al nostre entorn, per a no caure en coses com aquesta. Aquest fet m’ha fet veure que la vida pot apartar-te en qualsevol moment d’allò que més estimes: el futbol
    Adrià López

    ResponderEliminar
  2. Aquest vídeo comença amb els pensaments de suicidi de Robert Enke, a partir d'así ens conta la história de com va començar tot. Enke desde menut ya era un porter que apuntava maneres. Ràpidament va cridar l'atenció de clubs europeus. La seua gran progressió el va portar a fichar per el seu primer gran club el Benfica, però aquest porter tenia una por interna a fallar i quant es produïa el seu fallo era com si s'acabara el món. Va arribar a estar una semana tancat en casa. Aquest problemes van pasar i va tornar a un gran nivell que el va portar a fichar pel Barcelona. En Camp Barça no sabrien com respondria un porter amb poca experiéncia per això van apostar pel tercer porter Victor Valdés, açó va enfonsar a Enke definitivament i el va fer entrar en una depressió. Va ser ajudat i va tornar a competir amb el Tenerife, tornant a mostrar el seu nivell. Va fichar pel Hannover on gràcies a les seues actuacions van aconseguir una molt bona classificació que el dugué a la selecció absoluta d'Alemanya disputant la Eurocopa (2008) que van pedre contra Espanya. Després de la mort de la seua filla va agafar de nou la depressió però per por a que es coneguera va decidir jugar. Finalment va ser inaguantable i en 2009 es va arrollar al tren,va deixar a la seua filla i la seua dona viudes. Aquest vídeo es molt impactant i ens mostra que el deport no es tan fàcil com es veu en la tv per a competir al nivell de les estrelles va falta molta preparació i tots no estan capacitats per ha arribar. Una llàstima la perdua de un porter amb una gran projecció.

    BORJA LLÁCER

    ResponderEliminar
  3. Aquest vídeo ens parla sobre la vida de Robert Enke un porter de futbol que en aparença pareixia que ho tenia tot però en realitat li faltava el mes important,ser feliç.

    Robert va nàixer a Alemanya en una época on la política marcava molt la vida dels alemanys com la caiguda del mur de Berlín, desde menut ja destacava molt jugant de porter aixo va fer que equips europeuses fixaren en ell i el fixaren aixo va provocar una gran pressió mediàtica sobre ell i aquesta pressió el va dur a cometre errades a la porteria que li van provocar una depressió però la va poder superar amb ajuda psicològica.Mes tard Enke tingué una una filla amb problemes de salud que no va poder superar i va morir finalment,aquest fet tan impactant li va provocar a Enkes tornar a recaure en una depressió però ell es va resistir a abandonar el futbol i a comunicaro a la prensa,un temps després Enkes no va poder mes i va decidir llançar-se al tren.

    Aquest vídeo ens pot fer reflexionar sobre que els diners no ho son tot i que el mes important en la vida es viurer a gust i si tinguem algun problema comunicar-ho a la gent que ens rodeja.
    Borja Polop

    ResponderEliminar
  4. En aquest video ens mostra l'exemple d'una vida en la part obscura del futbol.Aquesta és la história del jugador alemany Robert Enke, on per unes certes depressions la seva vida canvia radicalment. Ell era un bon porter , jugava en la seva selecció i també va jugar en el Barça , el Tenerife etc. Ho tenia tot, una vida formidable juntament amb la seva dona Teresa i la seva filla adoptada.Aixó no ho era tot per a ell,no hi tenia la felicitat que es mereixia, ja que dins de la seua persona li faltava la seva filla que hi va morir anys abans per una enfermetat . Al cap d'uns anys, després d'ajuda terapéutica Enke pareixia trobar-se millor fisicament, ja que hi jugava bons partits ,però mentalment encara no ho estava del tot. Inclús així el jugador tirà endavant, amb el seu propósit de ser cada vegada millor. I aixina va ser, Enke va ser seleccionar per al Mundial de Sud Àfrica del 2010.
    Però, no hi participà al Mundial, ja que 1 any abans va decidir llevar-se la vida, d'una forma tràgica , tirant-se al tren.
    El cas d'aquest jugador va ser desconegut per al món, però no per als jugadors de futbol, gràcies a la seva história molts van donar la cara i afrontaren que hi patien una depresió.
    El vídeo fou molt impactant, saber com una persona pot deixar la seva vida , la seva familia i la seua passió per no voler aceptar la realitat. Ens fá de pensar que no sempre el que hi vegem a la televisió es tant bonic com ho pinten. Mai se sap com pot ser la seva hisória i inclús com la pot acabar.
    Anna Fuentes . 2n Batx.

    ResponderEliminar
  5. Sóc Jordi Tárrega Juan:

    A partir del vídeo vist a classe, he reflexionat sobre la importància que té el benestar psíquic en la vida de persones, és a dir, en el seu àmbit professional, social i familiar.
    Haver conegut part de la vida pública de Robert Enke, ha fet que em planteje que l'èxit que es por adquirir per la labor que es desenvolupa no té cap sentit si no existeix el benestar interior d'un mateix, ja que el porter a qui hem conegut ens ha donat a entendre que el fet de jugar en equips importants reconeguts de futbol no li ha servit per a gaudir d'una bona vida (saludable, feliç...), tot i disposar de més privilegis que la majoria de la societat. És per això que, per damunt de l'ambició i de l'èxit social una persona pot experimentar per a fer allò que li agrada, està la seua salut, tant física com psicològica, perquè sense aquesta no hi ha res que fer.

    ResponderEliminar
  6. Aquest video sobre la vida del jugador alemany Robert Enke ens fa reflexionar sobre moltes coses i circunstàncies que podem viure nosatres al igual que Enke al llarg de la nostra vida.

    Enke heu tenia tot, jugà en els millors equips del món, tenia diners de sobra, una familia, pero així i tot no era feliç per el seu fracas a la derrota en el futbol.

    Totes les seues grans despressions vingueren després d'alguna errada seva en partits on ell defensava la porteria. A la fí, un cumul de depressions el feren llevarse la vida.

    M'ha paregut un video prou impactant i molt reflexiu, ens fa veure que en la vida els diners no son la felicitat i que de vegades deuriem de apreciar més el que tenim.

    Miguel Navalón Ferrer. 2n Batxiller.

    ResponderEliminar
  7. El video de Robert Enke ens mostra desde xicotet que ell jugava a futbol on va ser porter i tot el recorregut que va fer. Va jugar a diferents equips,però açò no va fer que fora molt bo per a ell. Mostrava bona cara a tots com un mes,que estava normal,pero els comentaris que feien per dins anaven afectanli. Tenia una vida normal bona relacio en la seua dona i tenien una filla que pocs anys despres va faltar,estava be fisicament. Però va caure en depressio. Aquest tenia ajuda de psiquiatres i pareixia que anara a millor. El jugador anava tirant cap avant i mirant en millorar. Finalment,va tornar a recaure i una vesprada es va suicidar.
    El video ens va fer una visio de la realitat,en el que un jugador que ho tenia tot va arribar a una situacio tan dolenta. Que en el futbol no es tan bonic com pareix i els jugadors també s´afecten per els comentaris que fan.
    Angela Martinez 2 Btx

    ResponderEliminar
  8. Aquest vídeo ens resumeix la curta vida del porter Robert Enke. Enke va començar desde jove en el futbol, més concretament com a porter. Amb 17 anys ja començà a fer-se famos com a porter ja que era molt bó. Durant la seva vida com a futbolista va viure moments d'èxit com també de males experiències. Moltes vegades es venia a baix i sofria depressions. Era ajudat per tots els seus amics i familiars inclús amb teràpia. Cuant pensava que superava les depressions igual als mesos següents tornava a estar. Més endavant Robert va ser pare de una xiqueta amb problemes de cor que va tindre que ser sotmesa a operacions. Una de les operacions va resultar mortal i Robert va pedre la seva filla de tan sols 2 anys. Després d'açò ell va seguir la seva carrera professional com ho havia fet fins ara pero cada vegada les seves depressions augmentaven. Ell i la seva dona Teresa van adoptar un altra xiqueta i tot anava perfecte pero per a Robert cada dia anava a pitjor. Per por a que la gent vegera la realitat i coneguera allò que li passava Robert callava tot allò fins que li va dir a un amic que li rondava una idea: el suicidi. La pressió que aquest no podia soportar va fer que al poc de temps decidira llevar-se la vida tragicament. Robert va mentir a la seva dona, ho va abandonar tot i es va llançar a la via del tren.
    Aquest vídeo ens fa reflexionar sobre la banda obscura del futbol en aquest cas. Com una persona per por de que la gent coneguera la veritat decideix abandonar-ho tot, fins i tot la seva familía.
    El vídeo va estar molt interessant , més que el anterior. Cuant va arribar al final a mi igual que a la resta dels companys em va impactar molt i em va transmitir tristesa, ja que açò pot pasar-li a cualquier persona.

    Ana Alonso Jiménez. 2n BATX

    ResponderEliminar
  9. Gracies a aquest video vist a clase sobre la vida del jugador Robert enke ma fet reflexionar prou sobre la importancia de la vida. En aquest video em pogut observar com estant en el mes alt del futbol no tens tota la felicitat que uno vol ja que aquest jugador a pasat per dos grans depresions, la primera per culpa de les seues errades en portería cosa que él va afectar molt i gracies a l’ajuda de persones externes va tornar al seu maxim nivell. L’altra depresio la sufreix per la mort de la seua filla menuda, aquesta mes forta a enke el marca molt uns dies abans del seu suicidi li comunica a la seua dona que la idea li anava tarascurrint pel cap i uns dies despres enke es llança al tren.
    Em pogut observar que no tan sols es el que vegem en la nostra visio sino la realitat es el que li ocurreix a una persona per dins seua per tant estar en el mes alt del futbol, basket, tenis... o cualsevol deport no siognifa tindre la felicitat absoluta la qual cosa a la minima que una persona patisca cualvol depresio o enfermetat hi ha que ocorrer a ajuda.
    Joan chafer

    ResponderEliminar
  10. Les apariències enganyen i en alguns moments poden tindre un final dramàtic... Açò va passar amb Robert Enke, un jugador de fútbol alemà que va ser un dels millors porters de la seua generació, tenia tota la vida per davant, amics, fama, juventut, tot el temps del món i els luxes al seu voltant... No només passava pel seu cap tot allò que els demés veien a primera vista sinó que a l'altra cara de la moneda era molt més crua i agra. Enke va començar a patir depressions a mesura que el temps passava mentre es dedicava a la seua feina el futbol, ja no es reconeixia com a persona i va començar a tindre canvis d'actitud que ningú comprenia. Al temps apart de la seua psicologia també canvia la seua vida, va ser destinat a jugar per al Barça i a la fi no va acabar ahí el seu viatje i va tornar a Alemanya com a jugador , la seua enfermetat la depressió tenia altibaixos i alguns dies estava millors que altres, el factor que va fer que Enkel aplegara al punt de pensar en la idea del suicidi fou els atacs de la gent contra el seu caràcter i la manera de treballar al camp, tot canviava al seu torn sense que ell s'adonara... pronte també tingué problemes a nivell familiar, la seua filla dee dos anys va morir per problemes cardiovasculars i fou el factor que afectà més la seua depressió.
    A la fi un dia com altre de matí va mentir a la seua dóna i li digué que anava a entrenar i que no l'esperara, al cap de les hores aquesta s'adonà de que no hi havia...Aquell dia fou quan va morir Robert Enke i el dia en que tornà a ser lliure perque de vegades la pressió externa pot fer patir molt a una persona interiorment i apartar-se d'aquelles coses més impportants per a la seua vida.
    Claudia Argent Palop

    ResponderEliminar
  11. Aquest video ens relata el trist destí de Robert Enke, el jugador de futbol professional que ho tenia tot, i no tenia res. La vida del porter alemany va estar marcada per forts prejuicis que l'introduïren a diverses depressions al llarg de la seua vida. Tal vegada foren esdeveniments puntuals els que causaren les idees suïcides, com la mort de la seua filla, o el simple fet de creure's que no estava a l'altura dels prestigiosos clubs que confiaren amb ell, com el Benfica, el FCBarcelona, o el Hannover 96.
    Després de la decisió que va escollir l'esportista, el món va ser conscient de la part de l'esport que no ens mostren els mitjans de comunicació, aquella part que la gent pensem que sols passa a la gent "normal". Però oblidem que ells també són "normals", persones que tenen també família i amics.
    Conseqüentment, a partir de novembre de 2009, altres esportistes d'èlit s'identificaren amb Enke, que optaren per ser més expressius i demanar ajuda.

    Alba Sanz Mira 2 Bat. H

    ResponderEliminar
  12. Robert Enke fue un gran portero. Solo tenia un problema, estaba en depresión. En el momento en que algo dejaba de irle de la mejor manera posible, Robert se ofuscaba. Al principio no decía nada, luego empezó a ir al psicólogo, quién lo salvó una vez de la depresión. Todo este problema lo tenía sin que ni sus compañeros ni nadie relacionado con su trabajo lo supiera. Lo llevaba en silencio, solo su familia y amigos más cercanos tenían conocimiento de por lo que estaba pasando el futbolista. La depresión pasó a dar un paso mayor. Robert Enke sentía que quería suicidarse. Apaciguó ese pensamiento durante un tiempo, pero al final, lo hizo. Mintió a su mujer sobre donde iba, y se suicidó.
    Esto nos muestra que n el fondo todos somos personas con nuestros respectivos miedos. Por mucho dinero que tenga una persona, por muy famosa que sea no deja de ser un ser humano y como tal puede llegar a sufrir igual que cualquier otra persona.

    Isabel Bolufer Moreno 2n Batx.

    ResponderEliminar

Comença un nou Curs escolar: 2010/11

Et va agradar l'eixida a València ?

Esguince de Tobillo Esguince de Tobillo yucaeros Esguince de tobillo en el deporte

¿ i tú qué opines ?

Explotación en el deporte infantil Ignacio, Jenny i Jesi

">

Explotación deportiva a niños

Sueños olímpicos

ACROGYM de gran nivell

Powerpoint de lessions de genoll fet per Ignacio, Jenny i Jesy

Rugby hugo jenny

Power point basquet: Begoña P. Jennifer M.

Qué et pareix la proposta de fer una SEMANA D'EXAMENS al tercer trimestre?

Consideres convenient la setmana d'examens a 2n de Batx?

¿Et va agradar la Comunicació relacionada en els "Blogs" aplicats a l'aula d'E.F. ?

CIRCUIT DE CONDICIÓ FÍSICA (Aitor y Marta)

CONDICIÓ FÍSICA (Marta y Aitor)

Condició física i salud(Marta B.i Raquel)