lunes, 28 de enero de 2019

E-sports, són esports ? ...tenen cabuda dins del currículum de l'Educació Física ?

https://www.e-sportszone.com/jugador-profesional-videojuegos-profesion-oficial-china/div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">

https://www.superdeporte.es/esports/2019/01/29/esports-consola-siguen-creciendo/400982.html



https://as.com/esports/2016/09/16/portada/1473981525_248613.html


¿Qué videojuegos son considerados esport?

No todos los videojuegos tienen el rango de deporte electrónico. De hecho, entre los millones de juegos que hay, apenas una decena son considerados esports y todos ellos deben cumplir una serie de condiciones específicas que, en esencia, son las siguientes:
  • El juego permite el enfrentamiento directo entre dos o más participantes.
  • Los jugadores compiten en igualdad de condiciones, siendo la victoria exclusivamente determinada por la habilidad de estos.
  • Existen ligas y competiciones oficiales reguladas con reglas y formadas por equipos y jugadores profesionales.
  • Goza de popularidad y de ser competitivo. Es decir, cuenta con miles de personas jugando y medios de comunicación retransmiten las competiciones.

  • Debe promover el afán de superación.

El debate sobre si son deporte es un tanto polémico pero para los expertos está claro, lo son. Gobiernos como el estadounidense o alemán reconocen a los jugadores profesionales de videojuegos como atletas y el Comité Olímpico Coreano ha concedido el rango de deporte olímpico a los esports. La concepción de que es necesario un esfuerzo físico para que algo sea considerado deporte es un malentendido común. El ajedrez y el póker son reconocidos como deporte. Pero no hace falta irse tan lejos, existen los ejemplos del tiro olímpico o el billar, donde el factor mental es lo que marca la diferencia.

Extracte de la notícia apareguda en AS el 16/9/2016

26 comentarios:

  1. Jo crec que és millor el sistema tradicional que el que és planteja als e-sports. Soc Marc Monzó .

    ResponderEliminar
  2. Jo crec que els "esports" que diuen els de e-sports no deurien utilitzar-se en un futur a educació física, ja que en ixes activitats no fas una activitat física sinó mental, i per a mi l'educació física es una matèria en la que disfrutes fent deport i esforçant-se en tot el que podem mentre ens divertim. I en les activitats que proposen els de e-sports no fem el que per a mi significa l'educació física

    ResponderEliminar
  3. Jo crec que les activitats que proposen els de e-sports no deurien estar en un futur en la matèria d'educació física. Perquè per a mi l'educació física consisteix en disfrutar fent esport, millorar la salud i esforçar-se en tot el que podem. I en les activitats del e-sports no fan el que per a mi representa l'educació física

    ResponderEliminar
  4. Jo crec que el que planteja e-sports es millor,crec que a la majoria de joves els atrauria més,ja que les noves tecnologies són una addicció.Per una part més què educació física seria psicològica. DENIZ 3ESO A

    ResponderEliminar
  5. Jo pense que aquestes activitats no deurien estar en la matèria educació física ja que jo crec que l'educació física consisteix en fer esports pràctics i en les activitats del e-sports no fan el que deuria fer-se en l'educació física

    ResponderEliminar
  6. Pense que no deurien de entrar dins de l'Educació Física, Lucía Sampedro

    ResponderEliminar
  7. Jo crec que que els e-esports no deurien de considerar-se com a matéria per a l'educació física ni com a esport per lo mateix que han dit molts, pero sobretot perquè si ja ens queixem de que estem massa adictos a les noves technologies , plantejant aquest "esport" com ens veuriem en uns anys? Les persones es conformarien en fer deport jugant a videojocs ja que no requereixen cap esforc fisic y problablement no dic que siga de deberes les persones deixarien de fer esports de veritat i aquestos amb el pas del temps a sols seríen un récord en la memoria

    ResponderEliminar
  8. Paula Guerrero 1batx h30 de enero de 2019, 20:46

    Jo opine que el que planteja e-sports no és bona idea, perquè l'eduació física te com a objectiu millorar i desenvolupar el cos humà i amb aquesta activitat això no és possible, desenvoluparies més el cos a nivell mental.

    ResponderEliminar
  9. Aquests esports em pareixen una bona manera d'exercitar la ment, els reflexes i la rapidesa a l'hora de fer qualsevol tipus d'activitat. No obstant, no em pareixen un exercici adequat per a una classe d'educació física on el que es treballa és l'activitat física (també mental) per disminuir la vida sedentària i per tant aquesta activitat seria contradictòria a la idea anterior.
    Així que pense que com a una activitat d'un dia per experimentar-ho, podria estar bé, però per introduir-ho de seguit, no es una idea que jo faria.
    Paula Micó - 1r Batxillerat Social

    ResponderEliminar
  10. Crec que no és una bona idea introduir la tecnología dins de l'educació física, ja que com el seu nom ho indica la utilitzem per millorar i desenvolupar les nostres qualitats físiques. Pense que podría servir per treballar la ment però, crec que a educació física deuriem de seguir treballant com ho hem fet fins ara
    Elena 1r Batxillerat Social

    ResponderEliminar
  11. Rut Pla- 1r Batxillerat Humanístuc31 de enero de 2019, 0:14

    Considere que els e-sports no deurien d'estar inclosos a l'assignatura d'Educació Física perque malgrat que aquestos miloren la coordinació i els reflexos a més d'estimular la ment i augmentar la competitivitat, pense la assignatura d'educació física ha d'abarcar esports que ens permeten desenvolupar habilitats físiques per disminuir el sedetarisme i en consequència l'obesitat. Crec que l'assignatura d'educació fisica ha de aportar-nos valors com la cooperació, confiança i l'adquisició hàbits saludables en el dia a dia (entre altres), i aquesta última els e-sports no ens la ofereixen.
    No obstant aixó jo no la descartaría com a una activitat que es programara per exemple un dia de la setmana cultural.

    ResponderEliminar
  12. Pense que el introduir la tecnologia estaria bé i mal, per una banda estaria bé perquè la majoria de joves l’utilitzen sovint, però per l’altra, pense que es millor que els esports continuen siguent tradicionals ja que són de mes poques coses que ens queden del passat.
    Giselle Bautista 1Bat Social

    ResponderEliminar
  13. Al meu pareixen, els e-sports no deurien de practicar-se en les classes d'educació física, pel simple fet de que les mateixes deurien ser un temps en el que els alumnes escapar-en de la seua vida sedentaria, i aprengueren sobre els diferents esports, al mateix temps que començaren a seguir els passos, per a dur una vida saludable.
    Edu Sancho Ibáñez

    ResponderEliminar
  14. Jo crec que el esport te com a finalitat la millora de la teua condició física i eixe esport no ho fa

    ResponderEliminar
  15. Pense que els e-sports poden servir per a treballar la ment, però pense que no sería bona idea introduir-ho a l'educació física, ja que com el seu nom indica aquesta servix per trenallar el nostre estat fisic i les nostres qualitats físiques. Pense que és millor continuar fent l'educació física com ho hem fet fins ara
    Elena 1 BATXILLERAT SOCIAL

    ResponderEliminar
  16. Considere que els e-spots no tindrien que estar en l'assignatura perquè no responen als requisits socials,ni ens ensenya els hábits saludables mitjançant l'activitat física. CLARA ALVENTOSA 1BATXILLER HUMANITATS

    ResponderEliminar
  17. Pense que els e-sports no es deurien de dur a terme a les classes d’educació física, a més aquests sols treballen la ment, però en la meua opinió les classes deurien de continuar com fins ara, és a dir, realitzant activitats que ajuden i milloren al nostre estat físic.

    ResponderEliminar
  18. Pel que a mi respecta, crec que els e-sports són una bona opció com a exercici mental o per millorar els reflexos, no obstant, no crec que ho siguen per millorar l'estat físic del cos ni la seua salut. Per aquestes raons em pareix que no té sentit introduïr aquestes activitats en l'Educació Física, ja que aquesta el que intenta és fer-nos desarrollar un estil de vida actiu i saludable, al contrari que aquestos esports tecnològics, que el que fomenten en part, és el sedentarisme en la societat.

    ResponderEliminar
  19. Desde el meu punt de vista, no m'imagine anar a classe d'educació física i dirigir-me cap a l'aula d'informàtica. Considere que els e-sports com tot, tindran persones que estiguen a favor o en contra. Jo no estic en contra d'eixos esports, però sí de que aquests s'introduixquen en les classes d'educació física.

    ResponderEliminar
  20. Pablo López 2n BAT2 de febrero de 2019, 13:22

    Per una part pense que els videojocs són una bona manera de millorar els teus reflexos, exercitar la teua ment, o fins i tot millorar el treball en equip; per això soc partidari de dirigir-nos als videojocs com a esports. Així i tot, estic totalment en contra d'introduir aquests tipus d'esports a les clases d'educació física, pel simple fet de que tots els èssers vius necessitem un estil de vida actiu i saludable, el qual ens aporta aquestes clases, al contrari d'aquestos esports tan sedentaris. En conclusió, està molt bé introduir les noves tecnologies a les clases, però sense sobrepasar el punt de substituir l'activitat física pels videojocs. :-)

    ResponderEliminar
  21. El que jo pense es que l'esport és una activitat física en la qual exercitar el nostre cos i que els e-sports són tot el contrari, aquestos l'unic que farien seria fer-nos les coses més facils i sense cap esforç, pense que això no seria gens bo i que l'esport es seguixca fent com sempre s'ha fet, disfrutant-lo amb esforç i diversió.


    Mireia

    ResponderEliminar
  22. Pienso que sí que debería ser deporte, pero no físico, al igual que el ajedrez, este tipo de entretenimiento es más bien psíquico y no físico, tienes que tener la cabeza bien estructurada y no cometer ningún error. La mayoría de videojuegos de los e-sports,requieren de una buena coordinación entre el equipo, ejercitar la mente para saber cual es la decisión correcta y cual no... No creo que deba introducirse en las clases de educación física, puesto que el mismo nombre lo dice y es esfuerzo físico y no mental. Paco 1ºBATC

    ResponderEliminar
  23. Hi ha certes activitats no esportives sinó mentals, com els escacs, que són considerades esports. No estic en desacord amb considerar també als e-esports i molt menys amb la seua pràctica, de fet crec que pot aportar coses positives. No obstant això, personalment pense que no es deurien incloure a les classes d'educació física perquè no acompleixen els objectius que busca aquesta assignatura, la finalitat de la qual està més focalitzada en promoure l'activitat física als joves.

    Patricia Fernández, 1BATHUM

    ResponderEliminar
  24. Considere que els videojocs en ajuden a millorar els nostres reflexos, la ment o fins i tot ens ajuden a millorar el treball de manera grupal, però no crec
    q es puguen introduir en les nostres classes de educació física on es busca més el treball amb l'activitat física i el rebuig al sedentarisme com es reflexa en els videojocs
    Adrian Bru 2n Bat

    ResponderEliminar
  25. Alex Graboleda 2Bat3 de febrero de 2019, 22:17

    Pense que encara que els videojocs ajuden a millorar aspectes com els reflexes o velocitat de reacció, no deurien de ser introduïts en les classes de educació física, ja que és una activitat molt sedentària i per a molta gent les hores que té d'aquesta assignatura són les úniques que dedica a fer fer exercici físic, per tant ajuda a dur un estil de vida saludable, al que el sedentarisme dels videojocs no ajuda.

    ResponderEliminar
  26. Pense que els e-sports no es poden considerar com a un esport, ja que per a la seua practica no es realitza ninguna activitat física. Aquesta activitat no es deuria d'incloure a educació física perque animaria a l'alumnat al sedentarisme. I l'objectiu d'aquesta asignatura es intentar que l'alumnat tinga un estil de vida saludable.

    ResponderEliminar

Comença un nou Curs escolar: 2010/11

Et va agradar l'eixida a València ?

Esguince de Tobillo Esguince de Tobillo yucaeros Esguince de tobillo en el deporte

¿ i tú qué opines ?

Explotación en el deporte infantil Ignacio, Jenny i Jesi

">

Explotación deportiva a niños

Sueños olímpicos

ACROGYM de gran nivell

Powerpoint de lessions de genoll fet per Ignacio, Jenny i Jesy

Rugby hugo jenny

Power point basquet: Begoña P. Jennifer M.

Qué et pareix la proposta de fer una SEMANA D'EXAMENS al tercer trimestre?

Consideres convenient la setmana d'examens a 2n de Batx?

¿Et va agradar la Comunicació relacionada en els "Blogs" aplicats a l'aula d'E.F. ?

CIRCUIT DE CONDICIÓ FÍSICA (Aitor y Marta)

CONDICIÓ FÍSICA (Marta y Aitor)

Condició física i salud(Marta B.i Raquel)