domingo, 1 de mayo de 2011

Comenta esta Notícia i dona la teua opinió

http://www.elpais.com/articulo/deportes/deporte/actividad/convivencia/social/elpepidep/20110501elpepidep_8/Tes

42 comentarios:

  1. Felix 1BH

    Crec que el que Iñaki Urdangarin ens intenta fer veure en aquest article, és la mala imatge que Barça i Madrid estàn donant a la resta del món. Com bé diu, l'esport uneix persones, sentiments, emocions, etc. i crea passions; però si aquestes passions es converteixen en extremismes l'assunt se'n va de les mans, i és el que està passant avui en dia amb "els clàssics".

    Els mitjans de comunicació, alguns aficionats i les directives dels mateixos equips estan dotant a aquestos partits d'uns atributs impropis de l'esport: la guerra dialèctica, la intolerància amb el rival, la polèmica i, fins i tot, l'atac personal.

    Quan un assunt esportiu reuneix aquestos trets, deixa els valors de l'esport de costat i es converteix en un conflicte. Aquest conflicte es veu a Espanya, a Europa i a tot el món; aquesta és la imatge que estem donant de l'esport espanyol.

    El mundial guanyat per la selecció de futbol, els anells de la NBA de Pau Gasol, els catorze "vuit-mils" pujats per Edurne Pasaban, els Tours guanyats per Alberto Contador, les medalles olímpiques de Gemma Mengual, la medalla de bronze de la selecció d'handbol a l'últim mundial, etc. han quedat emmascarades per un conflicte futbolístic que ha traspassat els terrenys de joc.

    Crec que aquests conflictes són innecessaris, ja que on realment es demostra qui és millor que l'altre és al camp, i no a les sales de premsa.

    Pep Guardiola i José Mourinho deurien pensar en la imatge que estan donant no sols d'ells, sinó dels seus equips i de l'esport espanyol a la resta del món, i deixar a banda conflictes personals per centrar-se en la seua feina i decidir-ho tot a la gespa.

    ResponderEliminar
  2. La meua opinió respecte a aquesta noticia és que com diu l' autor de l' article la rivalitat dins (en aquest cas) del futbol és sana i necessaria per a la competició i com no , afavoreix la difussió de notícies esportives que tracten de vegades acaparar l' atenció de l' espectador a base de mentides sobre les declaracions ja siguen dels entrenadors com dels própis jugadors.
    Però d' altra banda expossar que les "bregues" entre jugadors ja siga del Madrid o del Barcelona és una falta de respecte cap a l' esport i que si aquests actes ja siguen entrades deproporcionades com p ex. l' agressió de Adebayor o les simulacions que a la fi són burles cap a l' arbitre per part dels jugadors del Barcelona ,si no són parades a temps per la FIFA poden servir com a exemple de jugadors o equips de categories inferiors , i difondré sistemes o actes del futbol molt perjudicials per als joves que segeuixen l' estel·la dels seus idols i que en aquestos clàssics aquesta es veu apagada.
    Carles Climent 1BS

    ResponderEliminar
  3. El missatge de l'article es clar, l'esport és una activitat necessària per a unir alguns pobles determinats. El problema principal que jo hi trove és que els jugadors han oblidat aixó, per a ells no és un esport sinó una lluita a vida o mort per a ser el millor en el que fan, el seu ofici.
    I la gent al llegir açò es preguntarà el perqué d'aquesta actitud que adopten els jugadors, la resposta és, sens dubte, la presió exercida per part dels mitjans de counicació que han reconvertit la seva tasca de informar en una tasca de incentivar els enfrontaments.
    La solució a aquest problema es difícil de determinar, potser castics económics als jugadors per a que la resta d'esportistes se n'adonen de quina és l'actitut correcta, entre altres.

    ResponderEliminar
  4. Hoy en día la gente muestra una rivalidad muy grande por los equipos de fútbol,y muchas veces hay mucha violencia a causa del fútbol.
    La rivalidad también es buena pero en pequeñas dosis, ya que si se coge a pecho esto conlleva a grandes conflictos y enfrentamientos.
    Los jugadores de fútbol tienen mucha presión encima y muchas veces no respetan ni a los compañeros ni a los rivales, solo piensan en ganar o ser los mejores, ya que eso les lleva a coger "fama".
    Los conflictos y enfrentamientos violentos pienso que en el deporte son innecesarios.
    Guardiola y Mourinho tienen que mostrar el rendimiento de los jugadore en el campo y no mostrar comentarios innecesarios en la sala de prensa.
    ANA GARCÍA SARRÍON

    ResponderEliminar
  5. Soc Sergio Moreno de 1BS i estic d'acord amb tot el que está diguent Iñaki Urdangarin respecte a l'esport.
    L'esport no solament serveix per lluitar i conseguir titols, també permet crear nous ambients a les persones, ademés, la seua pràctica es molt bona per al cos.
    Crec que hui en dia l'esport, en concret el futbol s'ha convertit en un espectacle per als seus fans. La lluita en els terrenys de joc per ser el millor ha creat grans enfrentaments tant en els jugadors i els entrenadors com en els aficionats.
    Per la meua part crec que la visió que te la gent de l'esport ha canviat, la major culpable de tot el que está passant actualmet es la prensa, crec que aquesta fa la bola mes gran del que es.

    ResponderEliminar
  6. L'article no ho podia dir millor, ja que diu la pura realitat de l'esport espanyol en l'actualitat. Com bé diu que l'esport serveix per a educar als xiquets, amb el que s'està vegent últimament en els partits del Madrid - Barça crec que es consegueix tot el contrari. Segons l'article, en els Estats Units "La Roja" és prou seguida, i aixó m'ha paregut irónic, perque quasi tots els jugadors d'Espanya son del Real Madrid i del Barça. Jo això ho puc interpretar només d'una manera: que en l'esport nacional, al menys en el futbol, s'està perdent el vertader sentit de l'esport, però si internacionalment a nivell de selecció donem una bona cara, significa que no pot ser tan difícil comportar-se i respetar-se en els terrenys de joc (referint-me al Barça i al Madrid).
    Atanas Gospodinov, 1 Bat NT

    ResponderEliminar
  7. Hugo Violero Albiñana 1BS

    Totalment d'acord amb Iñaki Urdangarin, l'esport ha de tenir com a finalitat la solidaritat, l'acostament tant en els esportistes com en els aficionats, el respecte mutu... Però avui dia sembla que aquests valors s'estan perdent. Sense tirar la mirada molt enrere, aquests quatre meravellosos partits entre el FC Barcelona i Reial Madrid CF que haurien d'haver estat un "regal" per als amants del bon futbol, s'han convertit en una sèrie de encontres on han regnat la falta de respecte, tant entre jugadors, directives i aficionats. On semblava que les batalles entre televisions, periodistes, jugadors i cossos tècnics deixaven en un segon pla el veritablement important, el futbol. I hem pregunte, això és el que volem inculcar als nostres joves esportistes? Doncs hem sembla que anem per mal camí...

    ResponderEliminar
  8. Raquel Soler Cucarella 1º BNT5 de mayo de 2011, 18:45

    Raquel Soler Cucarella 1º BNT

    Pense que el que vol transmetre Iñaqui Urdangarin en aquest article es que no deguem fer del deport una guerra dialectal ni mediatica. El deport te que ser una activitat per unir a la gent. Tant a nivell de jugadors com a nivell d’aficionats, crec que no deguem deixar-no dur per el fanatisme, ja que açó trau males conseqüencies i crea una rivalitat que et pot dur a perdre el respecte, cosa que no deu d’ocorrrer. En tot açó te que vore tambe la presió que fan els mijos de comunicacio, ja que influicen bastant, tant en els aficionats com en els jugadors.
    Als dos ultims partits Barça-Madrid, han donat un pesim espectacle, açó es el que no es deu de fer, faltar al respecte, tant uns com altrres, pot haver una rivalitat, peero no fins el punt al que s’ha arribat, ja que donem una imatge nefasta del que es el deport, sobr tot al futbol s’estan perden uns valors que abannç tenia aquest deport que era el respecte mutuu. Deguem inttentar cambiar açó i esta a les nostrs mans

    ResponderEliminar
  9. Carlos Pineda 1BS

    El article escrit per Urdangarin coincideix totalment amb els meus pensaments de esportivitat encara que crec que en els esports es demostra, i cada dia mes, un sentiment de fanatisme com sa pogut veure en aquestos partits del F.C. Barcelona i el Reial Madrid C.F. on sa observat que lluiten per alguna cosa mes que una copa. Aquestes tensions san pogut provocar per alguna que altra decisio arbritral. El futbol es algo mes que totes eixes critiques entre rivals {aficio, jugadors, entrenadors,etc.}, es pasio.

    ResponderEliminar
  10. La finalitat dels equips és guayar tot allò pel que competeixen, i això ha portat enemistat amb jugadors que han sigut i són campions del món.
    És desepcionant que dos equips amb tants bons jugadors juguen tan brut en el camp i dónen eixa image al país, al que abans era una de les poques coses bones que teniem, i ara ja eixa image no valga per a res.

    Vero 1BNT

    ResponderEliminar
  11. Marta Agustí 1 Batx Tec.

    Respecte a l'article pense que l'autor té raó: l'esport, com a activitat colectiva que és, hauria de ser un exemple de societat amb principis que tinguera unes prioritats i que, dins de la rivalitat i la superació personal, es sabera distingir entre allò que perjudica directament la imatge d'algú i allò que es manté al marge de les coses necessàries que s'han de dir dedicades a l'àmbit al qual es dediquen.

    Per una altra banda, no m'importa el que puga dir una persona com Iñaki, perquè per molta raó que tinga en açò, no ha dit res que no sapiguem i que no puga dir una altra persona. Per a mi les seues paraules tindran algun valor quan rebutje el seu sou mensual perquè el veja injust. En eixe moment començaré a agafar les paraules de qualsevol d'aquest món que tinga el valor de fer-ho seriosament.

    Senzillament, pense que aquest tipus "d'esport" ha dixat de ser-ho per convertir-se en un autèntic negoci i que són injustos els privilegis que tenen. Em pareix una falta de respecte a altres professions que intenten, almenys, tractar de fer alguna cosa per altres persones.

    ResponderEliminar
  12. Ester Giménez 1BNT5 de mayo de 2011, 23:36

    Crec que Urdangarin encerta en tot el que diu en l'article i estic totalment d'acord. Els nostres deportistes tenen que difundir uns valors positius, els valors del deport: unió, salut,entreteniment, esforç... I en el que s'está parlant ara del Madrid-Barça no hi ha res d'aixó, el missatge que está arribant a la gent es de violència, de no tindre deportivitat, i a més una cosa que està pasant molt i que també ho diu l'article es que per les cadenes de televisió i demés comunicacions parlen del fútbol com una tertulia en més de centrar-se en el el joc, que cada vegada es pareixen més als programes del "corazón". Per tant, ens em de quedar en lo bo del deport, en la pasió pero no la violència.

    ResponderEliminar
  13. Com ja han nomenat abans, estem tots d'acord amb allò que abarca el article. Sabem que l'esport es un apartat més d'educació en el que es crea companyerisme i salut.

    Respecte al que es comenta sobre els clàssics, no puc estar més d'acord. El futbol, ya siga Barça-Madrid, Vilarreal-Valencia, Atletico-Getafe, etc... no deuria de implicar aspectes politics, economics, ni odi, ni rivalitat com la que veiem ultimament; sino que deuriem veure un companyerisme, una rivalitat minúscula, un esport digne de seguir.

    Dic tot açò perque em pareix que a ningú li ha agradat aquests últims partits en el que s’han vist insults, pataes fora de lloc, inclús punyaes entre jugadors. Però per evitar açò deguem canviar nosaltres, els aficionats, perque ho fem als estadis i als carrers.
    Per poder gaudir d’un esport sense tot allò que el malcaracteritza, deurem evitar els insults entre aficionats, dirigits als arbits, als entrenadors, als equips tècnics i als jugados. Volem que l’esport siga per a esportistes i aficionats!

    ResponderEliminar
  14. Com ja han nomenat abans, estem tots d'acord amb allò que abarca el article. Sabem que l'esport es un apartat més d'educació en el que es crea companyerisme i salut.

    Respecte al que es comenta sobre els clàssics, no puc estar més d'acord. El futbol, ya siga Barça-Madrid, Vilarreal-Valencia, Atletico-Getafe, etc... no deuria de implicar aspectes politics, economics, ni odi, ni rivalitat com la que veiem ultimament; sino que deuriem veure un companyerisme, una rivalitat minúscula, un esport digne de seguir.

    Dic tot açò perque em pareix que a ningú li ha agradat aquests últims partits en el que s’han vist insults, pataes fora de lloc, inclús punyaes entre jugadors. Però per evitar açò deguem canviar nosaltres, els aficionats, perque ho fem als estadis i als carrers.
    Per poder gaudir d’un esport sense tot allò que el malcaracteritza, deurem evitar els insults entre aficionats, dirigits als arbits, als entrenadors, als equips tècnics i als jugados. Volem que l’esport siga per a esportistes i aficionats!
    Jordi Arnau 1Bnt

    ResponderEliminar
  15. Ana M 4rt C
    Jo crec que la majoria de gent violenta a l'esport el fa per cridar l'atencio. Perque si un en un equip expulsen a algu per una falta a dia següent ja esta en tots els diaris esportius, perque aixi ja destaca encara que siga de manera negativa. Mentrestant, si el jugador fa joc net, no destaca i no es fa famos.
    Tambe, i pose com a exemple la final del mundial de l'estiu passat, el fan perque saben que jugant net no poden guanyar i intenten lesionar als que juguen be per a lograr tindre oportunitats.
    Em pareix que si la gent deixara de fer-li cas a aquestes persones deixarien de fer-lo perque no criden l'atencio

    ResponderEliminar
  16. Miriam Valls 4tC

    Jo crec que aquesta noticia ens vol transmetre que els bons jugadors son els que saben actuar.També que la rivalitat entre els equips es bona fins a un punt ,es bona ja que fa que les persones tinguen pasió i afecte en el deport pero arriva un moment que els jugadors ja no jugen per plaer tambe per guanyar pero ara a vegades no heu fan de bona manera.

    ResponderEliminar
  17. Des del meu punt de vista, estic d’acord amb l’article. Ja que el esport ens promou a la fraternitat entre els pobles y les persones, es a dir, les formes de solidaritat, el respecte, la comprensió...

    Pot ser que els grans campions com Rafa Nadal, Fernando Alonso, Edurne Pasaban...entre altres, col•laboren donant exemple. Però, també tenen que donar exemple els directius, entrenadors... perquè ¿què passarà amb les generacions del futur? Es una pregunta que em pregunte, ja que son ells els que el dia de demà sofriran les conseqüències del que estem fent nosaltres.

    Aquests últims dies, amb els darrers partits ocorreguts entre Barça i Madrid, es un clar exemple del que hem dit anteriorment. Perquè està bé que hi haja rivalitat, es clar, que en tot esport hi té que haver. Però, arribar fins al punt que l’únic que els importa és fer una esceneta en televisió, pense que no.


    Clara Castells Flor, 1BS

    ResponderEliminar
  18. Aitana Sornosa 4Eso

    Jo crec que el futbol es un deport per a pasar-seu bé i disfrutar-lo i deixar les tonteries a banda perque aixina lo unic que juañem es polemica, y ixim perguent nosaltres els españols que ens veuen fora de españa com a tramposos y escandalosos, cosa que no som!

    ResponderEliminar
  19. Carla Perez Soler 1BH
    Baix el meu punt de vista l'actitud mostrada en els pasats 4 clasics disputats entre el futbol club Barcelona i el real Madrit ha sigut mes propia d'un partit de querubins que encara estan adquirint la disciplina corresponent que es deuria mostrar en l'elit d'aquest esport que es un punt de referencia per a molts aficionats del futbol. Tambe cal esmentar que molts d'aquests jugadors han oblidat que no fa ni tan sols un any van conseguir junts una gran victoria q feu somiar a tot un pais vestint una mateixa samarreta. A hores d'ara em pregunte si aquests enfrontamnts poden suposar un punt d'inflexio per a la seleccio Espanyola. Deixant a una banda el futbol he de dir que a causa de la falta de companyersme en aquest esport s'han vist perjudicats altres esportistes mencionats en l'article que han aconseguit amb molt d'esforç i perseverancia records mundials com es el cas d' Edurne Pasaban o Rafa Nadal. Finalment, pense que un esport com es el futbol, focus de totes les mirades, deuria de reflexar un clar ejemple de compañerisme i no centrar-se en polemiques i buscar el seu propi interes.

    ResponderEliminar
  20. Claudia Soriano Muñoz 1.BAT.S

    Jo opine que com diu l'autor d'aquest article, el que s'està aconseguint és que en aquest cas el futbol, s'estiga convertint en un espectàcle en lloc d'un esport. En realitat, l'esport deuria servir per a unir els diversos llocs i no per a separar-los com es el cas del madrid-barça. A més, s'està donant tan mala imatge que fins tot pot influir en xiquets que juguen a futbol i que pensen que el qe ocorre en aquests partits forma part de l'esport i deuria ser al revés, ja que siguent uns equips tant seguits com son el Madrid i el Barça, tindrien que donar una bona imatge del que es realment el esport, ja que ells son els que el representen.

    En definitiva l'esport deuria de estar basat principalment en el respecte ja que encara que és normal que hi hajen rivalitats, no es poden permetre ni els insults, ni les agressions que es porten a terme en el camp.

    ResponderEliminar
  21. Antoni Giménez Rodríguez 1º BNT7 de mayo de 2011, 12:09

    Antoni Giménez Rodríguez 1º BNT

    Jo crec que el que ens vol demostrar Iñaki Urdangarin (Gran jugador de Balonmano) es que Espanya està a un gran nivell al deport, pero fora d’España están començant a veure’ns mal per els ultims partits Barça-Madrid, però crec al 99’99% que açó ve provocat per la premsa, si de veritat son imparcials perquè diuen lo del “Villarato”? Perquè als telediaris no tenen el mateix temps el Barça que el Llevant, o València que es el 3º equip d’Espanya, doncs açó es per la imparcialitat volen que guanye Barça o Madrid però amb una gran devoció perque el Madrid ho guanye tot, en fí. En aquestos estius tan grans que hem pasat amb la sel•lecció els països extrangers ens estaven començant a respectar-nos, però amb aquestes polèmiques, la lluita entre Álvaro Arbeloa Coca, “Arbeloa” i José Manuel Pinto Colorado, “Pinto” al descans de l’anada de les semifinals de la Champions League, els 3 partits que li han imposat de sanció a Pinto, els 5 partits i 50.000€ de multa a José Mário dos Santos Mourinho Félix, “Mourinho” esta provocant que als altres països ens estiguin perguent el respecte, a una altra cosa, la selecció espanyola com la coneguem ja no va a ser el mateix, els jugadors de “La roja” estan molt picats entre ells, sols cal vore les paraules de Casillas contra el Barcelona: “un equipo que gana gracias a ayudas arbitrales no merece mi respeto ni felicitarle por ganar” tot açó, per suposat, arriba a tot el món, i a més ara amb les noves tecnologies,encara estem a temps per inculcar uns valors diferents als actuals als xiquets que encara hi son benjamins, alevins... i de una per totes que ens respecten a tots els països que costà molt de acosenguir i per 3 tonteries s’està perguent, es una llàstima que hi haja aquesta rivalitat, no es bó per a espanya ni per al futbol, SI LA PREMSA VOL DESTRUIR EL RESPECTE PER AFAVORIR A UN CLUB, que despres no diguen res, perquè s’ho han buscat ells mateixos.

    ResponderEliminar
  22. SANDRA 1ºBAT.SOCIAL :)

    Estic d'acord amb el que diu Iñaki Urdangarin, ja que el deport es deuria disfrutar molt més, i deixar de costat polèmiques i problemes mes enllà del que realment és important.
    Com diu l'article en el cas del fútbol es deuria dur a terme la convivència social i la comunicació per a poder establir un ambient molt mijor. Moltes vegades pareix que estem observant un circ en lloc d'un esport... i es prou lamentable.
    En lloc de donar exemple a les futures generacions esportives; es limiten a buscar els seus propis interesos sense tindre en compte res més.
    Tinguem un bon exemple en equips tant destacats i profesionals com són el Barça i el Madrid que deurien de representar el deport i que en moltes ocasions es deixen dur per la fama i la superioritat.

    Aquesta rivalitat ocasiona un malestar que no es bona per a ningú.
    Mitjançant mitjans de comunicació, podem obtindre moltes mijores per a tots fomentant el respecte i la bona imatge del deport espanyol.

    ResponderEliminar
  23. Roser Sancho 1BCNT.

    Pense que és innegable la relació que hi ha entre l'esport en general i la convivència social entre els participants d'ixe esport i la societat.
    Un esport col.lectiu com és el futbol pot reflexar totalment els valors humans i tot allò que té de positiu qualsevol relació humana (solidaritat ,companyerisme,cooperació,etc..;Però,
    eixa mateixa competició portada a l'extrem del fanatisme pot implicar tot el contrari del que he dit abans.
    Eixe fanatisme de vegades sol ser alimentat per els mateixos mitjans de comunicació, com hem pogut veure amb els darrers enfrontaments entre el Barça i el Madrid,en el hem vist com la esportivitat ha anat decaiguent tant per els jugadors com per els entrenadors.

    ResponderEliminar
  24. Roser Sancho 1BCNT.

    Pense que és innegable la relació que hi ha entre l'esport en general i la convivència social entre els participants d'ixe esport i la societat.
    Un esport col.lectiu com és el futbol pot reflexar totalment els valors humans i tot allò que té de positiu qualsevol relació humana (solidaritat ,companyerisme,cooperació,etc..;Però,
    eixa mateixa competició portada a l'extrem del fanatisme pot implicar tot el contrari del que he dit abans.
    Eixe fanatisme de vegades sol ser alimentat per els mateixos mitjans de comunicació, com hem pogut veure amb els darrers enfrontaments entre el Barça i el Madrid,en el hem vist com la esportivitat ha anat decaiguent tant per els jugadors com per els entrenadors.

    ResponderEliminar
  25. No se com, però hui dia el deport i especialment el fútbol, es la imatge a seguir de molts jóves de diferents parts del món, i no es la primera vegada que em escoltat dir a un xiquet "jo de major vull ser com Messi" (o qualsevol altre jugador) i això els grans clubs ho saben i s'aprofiten d'eixa inacencia per a guañar més diners o publicitat, pero,¿es que no saben que tot el que fagen els jugador després ho faran els aficionats?
    Hui, demá o a la semana que ve un jove aficionat al Barça pot pegarli a un altre aficionat, en esta cas del Madrid, pel simple fet que ho ha vist fer als seus ídols.
    realment ixe es el exemple que els jugadors volen donar?
    Àngela Molina 1 Bat CNT

    ResponderEliminar
  26. Yo crec q fen aso el unic que fan es deixar el joc a una banda i fixar-se mes en les polemiques i aixi el unic q conseguiran es que cada vegada es respete menys aques esport!
    Per tant el que vuic dir es que estic totalment d'acord ammb l'article ja que esta donant una imatge esta polemica que el unic q pot fer es perjudicar!

    ResponderEliminar
  27. susana ferrer 1BNT
    Estic totalment d'acord amb el text, perquè hui en dia és mira més la competició que el deport.
    Crec que hui en dia, el clássic partit Madrid-Barça te massa fama quan els altres partits també se supong que són igual d'importants.
    Crec també que es deuria mirar el equip no els jugaors en si com és complementen,etc...
    I per últim he de dir que al nostre país es una gran referent en el món dels deports.

    ResponderEliminar
  28. Amparo García, 4tC

    Estic totalment d'acord amb l'autor de la notícia i pense que aquest tipus de conflicte tan extrem s'hauria d'evitar en l'esport ja que pot servir de molt mal exemple als seguidors del futbol i careix totalment de l'esperit d'aquest esport.

    ResponderEliminar
  29. Amparo García, 4tC

    Estic totalment d'acord amb l'autor de la notícia i pense que aquest tipus de conflicte tan extrem s'hauria d'evitar en l'esport ja que pot servir de molt mal exemple als seguidors del futbol i careix totalment de l'esperit d'aquest esport.

    ResponderEliminar
  30. Pense que Iñaki Urdangarin ha encertat de ple en la seua declaració perquè aquest tipus de comportament es realment impermisible ja que empijora la imatge de l'esport espanyol, que ja ha sigut danyada a causa de l'assumpte del dopping.

    Pilar Ibañéz. 4tC

    ResponderEliminar
  31. Carolina Sancho 1BHUM


    Pense que la rivalitat esportiva entre el Madrid i el Barça porta ja molt de temps, pero hasta fa poc no s'havia superat tant com per a arribar a les mans. El futbol, com qualsevol esport, basicament esta cenyit a aportar un bon companyerisme, una bona relacio social entre els jugadors i a donar una bona imatge a la societat i a la gent que li agrada disfrutar d'aquest esport. En tots els esports hi ha gent que influeix per a mal, en especial en aquest, el futbol, i es el que fa que entre els jugadors es trenque eixe companyerisme, ja que despres juguen en la seleccio i al tindre un xoc entre ells pot resultar una mala jugada o un mal partit.
    En definitiva, crec que els entrenadors, tant Mourinho com Guardiola deurien centrar-se mes en lo profesional,resaltant el primer.

    ResponderEliminar
  32. Jo pense que aquest article ens esta ensenyant tot el que ha propiciat els 4 clàssics que s'han jugat aquest mes. Vol dir que el esport va ser creat ambla intenció d'unir persones de diferents pobles i apartaren les seues diferències per un moment, però ha sigut desde l'aparició de la prensa quan als equips més pressió els caía damunt. En concret el programa més famos de deports "Deportes Cuatro" han sigut els que més han influenciat a ambdós equips que tansols s'han guiat per el triomf del seu equip i no per a disfrutar i gaudir de la unió que la selecció espanyola els havía generat. Així que crec que la prensa deuria de dedicarse tansols a informar i no de opinar, que ha sigut de eixa manera de la que ha portat a que es produira aquestes conseqüències.

    Borja Tomas 1BS

    ResponderEliminar
  33. Des del meu punt de vista, estic d’acord amb l’article. Pense que li donem massa importància al que uns mitjans de comunicació ens diuen,no ens declinem en un equip de futbol per lo be que juga o per lo contrari juga mal , sinos per la quantitat de títols que haja guanyat o per el simple fet de que tots son del mateix equip, doncs jo també en formaré part, eixa opinió la tenen molts jovents de hui en dia.
    Els mitjans de comunicació ja ho fan en nosaltres sinos,Perquè ens posen antes els partits mítics Barça- Madrid i no altres de menys categoria? No ho entenc perquè pense que tots els equips son igual.
    L’esport com molt be ens dius es per a unir persones per un mateix sentiment i no per desunir-lo sí no comparteixen el mateix sentiment,cosa que pareix que ocureix.
    No tot és bonic per als jugadors, ells també donen una cara negra els milers de jugadors que estan professionalment o no practicant-lo. Per exemple poden observar en un partit com jugadors peguen a altres voluntàriament per el simple fet que abans l’altre jugador li ha posat la cama, son actituds dels jugadors que podrien canviar perquè milers de persones els estan observant. Això és el que volen inculcar al nostres jovens? Doncs anem per un camí equivocat..
    Me centrat en parlar del futbol perquè es del que mes entenc, però no soles ocorreix en el futbol, en altres esports com el bàsquet també sol passar, és més freqüent que és duga a terme en equips col•lectius però els deports individuals no és queden darrere. El què volen molts d’ells volen la fama i deixen de costat l’esport que és el més important.

    Paula Mollá 1BCS

    ResponderEliminar
  34. Lara Martinez 1batx Hum

    Jo crec que el futbol a passat de ser un deport,una aficó,un jobby a una guerra ,podem voreu perfectament en el cas del Madrid i el Barça,hi ha tal punt de rivalitat queson capasos de jugar de mala manera fent entraes que no farien en qualsevol altre partit,i crec que aixo no duria a ser aixi esta clar que el dos volen juanyar pero almenys que siga de manera neta, i despres esta les critiques i el comportament fora del camp que tampoc a segut el adequat.
    En fi jo crec que deurien de fer algo per a cambiar açó.

    ResponderEliminar
  35. Lorena Serrano Navalón 1BNT


    l'opinió de Undargarin crec que està molt acertada perque el futbol ha passat a ser un joc de moltisima rivalitat entre els equips contraris i també a passat a ser un negoci de molts diners on tot l'ha creat el fanatisme que hi ha per el futbol. A mi personalment m'agrada molt més vore els partits de futbol que fan en el meu poble que vorel's a la televisió perque veg un equip colectiu on va la gent a pasar-ho bé i a fer disfrutar a la gent. crec que deuriem de fer alguna cosa per a que aquestes coses no pasen.

    ResponderEliminar
  36. Jo pense que el futbol es una activitat per a pesar-ho be tant si eres un jugador professional com si no u eres.
    Es una activitat en la que descarregues la energia que et sobra i la convertises en un gran passatemps..
    El si que cal dir i remarcar es que els jugadors professionals que es dediquen sols per al futbol es que ells estan sotmets a les critiques de qualsevol aficionat i no aficionat que vega el futbol i te que estar capacitat per a assumir les critiques tant positives com negatives.
    Esta clar que aplega un punt que tanta pressió dels mitjans de comunicació aplega a un punt que els jugadors acaben farts... es lògic, però no poden excusar-se en això si porten una temporada jugant mal, un partit si dos també però....


    LAURA MORALES BAÑO 1BATX SOCIAL

    ResponderEliminar
  37. Encara que el autor de la noticia, IÑAKI URDANGARÍN, te raó en que alguns equips estan més recolzats que altres, son els mitjans de comunicació els causants dels enfrontaments i dels afalagaments entre els equips, com es el cas del Barça i el Madrid. i per això moltes vegades aquests equips es mostren molt agresius entre ells, però es perque estan alterats pels comentaris dels periodistes.

    Tot asò no ajuda en res al comportament de l'afició ni dels jugadors que es deixen arrosegar per la brutalitat i el mal comportament.

    Helena Garrido Sanchis 1º BAT. C.S.

    ResponderEliminar
  38. Com diu Iñaki Urdangarín, els quatre "clàssics" protagonitzats per Barça i Madrid, estan creant fortes polèmiques i estan donant una falsa reputació a l'esport espanyol en països extrangers.
    Els partits entre ambdós clubs deurien ser partits en els que els jugadors es deixaren la pell en el joc i no en el drama. Està clar que un dels dos ha de guanyar. Unes vegades seran uns i unes vegades seran altres i això només dependrà de la calitat de joc de cada club. Però sobretot deurien de conformar-se en el resultat, i si perden, doncs veure el que s'ha fet mal i millorar per als pròxims partits. I no començar a buscar excuses o culpar als àrbits. Perquè tot açò es el que vol la prensa i els aficionats, dos dels culpables més influents en les accions i reaccions del jugadors, entrenadors, etc..

    El futbol és un dels esports que més repercusions té en els joves esportistes de hui en dia per això els jugados o entrenadors d'èlit deuen donar bon exemple davant d'aquestos. Aleshores millorarem amb el futbol, tant nacional com mundialment.

    ResponderEliminar
  39. Lo que diu Iñaki Urdangarín es molt cert, sempre en els clasics ha hagut molta polèmica i els equips espanyols han donat molt mala imatge sobre el futbol, i les declaracions posteriors als partits i els mitjans de comunicacio han engordat molt la polèmica, aixo es una pena ja que el futbol es un deport, per a molts un negoci, pero per davant de tot el deport esta per a unir a la gent per un unic sentiment, el futbol, i aixo es el unic important.

    Nacho Blasco Garcia 1er BNT

    ResponderEliminar
  40. Asun Biosca Barberá-1BCS

    En aquest text de Iñaki Urdangarín ens informa sobre el que es diu en la prensa de Washington.
    Aquest exdeportiste té raó en que el deport es un mig per a la relació entre persones i que es un element essencial per a l´educació d´aquestes.
    En el cas del futbol, la prensa de Washington fa una crítica als partits legendaris de Madrid-Barça.Entre aquestos dos equips hem creat una lluita ja que actualment estem buscant qui es el millor dels dos. Simplement deuríem de fixar-nos en que la victoria se la endurá qui millor haja jugat al llarg del partit. Tota aquesta crítica es fa perque a Espanya el deport de gran importancia es el futból.
    Apart de la crítica en la prensa de Washinton es destaca a altres deportistes importants en el nostre país.

    ResponderEliminar
  41. Estic d'acord amb l'article perque ens fa veure que l'esport, com es el cas del fútbol, hui en dia es més una rivalitat que un esport de entreteniment o diversió. També estic d'acord amb el que diu de que a Washintong nomes coneixen a Pau Gasol i Nadal, pero res més del altres deportistes del pais.

    Un cas paregut a Espanya es que la premsa nomes parla dels famosos Madrid-Barça enquant hi ha molt més equips per a parlar i molts més deports. Pero clar, asi preferisen parlar del ultres tambe i mostren , crec jo, que un poc de mala imatge d'aquest pais.


    Maria Camarena 1º Batx. Social

    ResponderEliminar
  42. Sara García 1BS

    Aquest article ens mostra el punt de vista del futbol segons Iñaki Urdangarín , on explica el tema de Washintong. Jo pense que aquest deport es un deport per a jugar en equip i per a passar-ho bé, pero també hi ha altres aspectes negatius com es ara les critiques de uns als atres , cal destacar que sempre hi son als equips més famosos o classics com son ara el BarÇa i el Madrid, aquesta actitud que presenten podria afectar al deport en sí.

    ResponderEliminar

Comença un nou Curs escolar: 2010/11

Et va agradar l'eixida a València ?

Esguince de Tobillo Esguince de Tobillo yucaeros Esguince de tobillo en el deporte

¿ i tú qué opines ?

Explotación en el deporte infantil Ignacio, Jenny i Jesi

">

Explotación deportiva a niños

Sueños olímpicos

ACROGYM de gran nivell

Powerpoint de lessions de genoll fet per Ignacio, Jenny i Jesy

Rugby hugo jenny

Power point basquet: Begoña P. Jennifer M.

Qué et pareix la proposta de fer una SEMANA D'EXAMENS al tercer trimestre?

Consideres convenient la setmana d'examens a 2n de Batx?

¿Et va agradar la Comunicació relacionada en els "Blogs" aplicats a l'aula d'E.F. ?

CIRCUIT DE CONDICIÓ FÍSICA (Aitor y Marta)

CONDICIÓ FÍSICA (Marta y Aitor)

Condició física i salud(Marta B.i Raquel)